1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Bu da Karadenizli'nin hayatı!
Bu da Karadenizli'nin hayatı!

Bu da Karadenizli'nin hayatı!

Küçük yaşta geçirdiği çocuk felci sonrasında sakat kalan 65 yaşındaki Trabzonlu vatandaş evinin balkonuna kurduğu asansörle bir ilke de imza attı

A+A-

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde yaşayan ve küçük yaşta geçirdiği çocuk felci nedeniyle sakat kalan İsmail Yılmaz, kendi yaptığı ve evinin balkonuna monte ettiği asansörle hayatını kolaylaştırıyor.
Akçaabat İlçesi'nin Söğütlü Beldesi'nde oturan ve 1.5 yaşında yakalandığı çocuk felci hastalığı nedeniyle ayakları tutmayan İsmail Yılmaz (65), ikinci kattaki evine girip-çıkmak için kendi tasarımı olan bir asansör yaptı. Koltuk değnekleriyle yaşamını sürdüren Yılmaz, şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadığını ancak yaşının ilerlemesi nedeniyle eve giriş çıkışta zorluklar yaşadığını ve bunu aşmak için evine giriş-çıkışı kolaylaştıran bir asansör yaptığını söyledi. Aynı zamanda tarım makinaları imal eden İsmail Yılmaz, sakat olmasına rağmen kimseye ihtiyaç hissetmeden hayatını sürdürdüğünü kaydetti. Yılmaz, kendi işyerinde yaptığı ve evinin balkonuna monte ettiği asansör sayesinde yaşamının daha kolay hale geldiğini ifade etti. Asansörün bir benzerini yıllar önce bir arkadaşı için imal ettiğini de belirten Yılmaz, yaşlılık nedeniyle yaşadığı sıkıntıları gidermek için benzer bir asansörü de kendisi için yaptığını söyledi. Her sabah kızının yardımı ile evinin balkonunda bulunan asansöre binen Yılmaz, yaklaşık 10 metre yüksekten asansör sayesinde bir efor harcamadan evine inip çıkabiliyor.
 
Elektrikle çalışan asansörü bir adet kumandayla uzaktan kontrol edilebilen şekilde imal ettiğini ancak şimdilik kızı Nurcan Yılmaz'ın yardımıyla çalıştırdığını belirten İsmail Yılmaz, benzer durumda olan kişilere de böyle bir asansörü tavsiye etti. Yılmaz, bulunduğu yerde bunu yaptıramayan kişilere de yardımcı olma sözü verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum