1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. BU YIL İLK ÇAY İSTANBUL'DA TOPLANACAK
BU YIL İLK ÇAY İSTANBUL'DA TOPLANACAK

BU YIL İLK ÇAY İSTANBUL'DA TOPLANACAK

Çay yandı, hava soğuk gitti, fabrikalar ne zaman açılır derken, ilk çay hasadının 24 Nisan'da İstanbul'da başlayacağı duyuruldu!

A+A-

Rize Dernekler Federasyonu'nun 24-25-26-27 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Feshane' de düzenleyeceği 7. RİZE TANITIM GÜNLERİ' DE oluşturulacak gerçek çay bahçesinde yılın ilk çay kesimini fuara katılanlar yapacak.

Dünyanın en doğal, en lezzetli çayının yetiştiği ve Çayın Başkenti olarak bilinen Rize 24-25-26-27 Nisan tarihlerinde Feshane' ye taşınıyor.

Mayıs ayının ilk haftalarında başlayan çay sezonu bu yıl mayıs öncesi Feshane' de başlayacak. 30 kök çay ağacı söküldükten sonra özel bir ortamda bekletilerek fuar günü Feshane' de sergilenecek, gerçek çay bahçesinde yılın ilk çay kesimi 7. Rize Tanıtım Günleri'nde yapılacak.

cay1.20140417135223.jpg

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Rize Valisi Nurullah Çakır ile birçok bürokrat, milletvekili ve iş adamının katılacağı sembolik çay sezonu açılışı 24 Nisan Perşembe günü saat 14.00' da gerçekleştirilecek.

Ayrıca fuar alanında kurulan çay stantlarından on binlerce bardak Rize Çayı misafirlere ikram edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum