1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Büyüyünce kamyon olacak!
Büyüyünce kamyon olacak!

Büyüyünce kamyon olacak!

Mercedes’ten alınma vitesleri, tv ve ses sistemi, 60 kiloya yaklaşan ağırlığıyla dikkat çekiyor. Tek eksiği ona sadece bisiklet diyorlar!

A+A-

Hakan DEĞİRMENCİ (Pazar53/Özel) Bu bisikletin teybi, aküsü, sinyalleri, hoparlörü, el freni, tv navigasyonu ve 3 ayrı vitesi var. En ilginç özelliği ise aksamlarının kamyondan alınmış olması...
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde hayatını bisiklet tamirciliği ve bakımı yaparak kazanan 28 yaşındaki Erol Bahadır, kendi bisikletine taktığı kamyon aksesuarları ile dikkat topluyor.
 
Bazı aksam ve mekanik parçaları da kamyon-kamyonet tarzında olan bisiklet mevcut görüntüsüyle hem mobilete, hem de kamyona benziyor.
Arka stop lambaları 250 Dodge’den, ön lambaları kamyon sinyalinden yapılmış bisikletle hergün Vakfıkebir ilçesinde dolaşan Erol, aynı zamanda bisikletin arkasına monte ettiği 12 voltluk aküyle de tüm elektrik aksamının çalışmasını sağlıyor.

Bisikletin dinamiğini oluşturan zincirlerden çok, üzerindeki kablolar dikkat çekiyor. Bu bisikletin aynı zamanda ayak freni, el freni, sinyalleri, geniş hoparlörlü bir teybi, navigation teknolojisi ile hazırlanmış tv platformu ve Mercedes’ten alınma vitesleri bulunuyor. Ön aynaları da kamyondan alınmış olan bisiklet, görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Vakfıkebir ilçesinde hemen hemen herkesin tanıdığı ve çok sevdiği biri olan bisiklet tamircisi Erol Bahadır, ileride bu özel bisikleti motosiklete dönüştürmeyi planladığını belirtiyor.
Ağırlığı 60 kiloya ulaşan bisikleti ondan başka hiç kimse kullanamıyor. Sürücüsü ile ağırlığı en az 120 kiloya ulaşan kamyon kornalı bisiklet, motorlu, depolu çoğu mobilet çeşitlerinden bile ağır bir görüntü sergiliyor. Bisikletini çok sevdiğini belirten Erol, “45 kilometrelik yolu 1 buçuk saatte gidebiliyorum. Şimdilik fazla sürat yapmıyorum. Ama bisiklet hem ağırlaştığı, hem de mekaniği güçlendiği için uzun yolda çok iyi gidiyor. Bu yüzden de arkasına “Sollama beni sollarım seni” yazdım. Ayrıca plaka taktığım için bu bisikleti çoğunlukla motosiklet zannediyorlar. Küçüklüğümden beri en büyük hayalim buydu. İlkokulu bitirememiş bir bisiklet ustasıyım. En büyük idealim, bu bisikleti motora dönüştürmek. Şu ana kadar 550 milyon lira harcadım. Aksamları parayla aldım ama kendim monte ettim” diye konuştu.
Zaman zaman ilçeden Trabzon’a giden Erol Bahadır, Vakfıkebir'de  herkesin kendisine alıştığını, en büyük ilgiyi yolda ve Trabzon şehir merkezinde gördüğünü anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum