1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cami kapısına demir kilitli kapı taktılar!
Cami kapısına demir kilitli kapı taktılar!

Cami kapısına demir kilitli kapı taktılar!

Rize’de bir caminin bahçe girişinde yapılan ve kilitli tutulan demir kapı dikkat çekiyor.

A+A-

Rize’de Gülbahar Mahallesi’nde Hızır Hop Camisi’nin bahçesindeki demir kapı görenleri şaşkına çeviriyor. Eski Rize Belediye Başkanı Hızır Hop tarafından inşa ettirilen caminin bahçe girişinde demir bir kapı bulunuyor. Kapı günün bazı vakitleri kilitli tutuluyor. Ancak kapı kilitli olmasına rağmen caminin bahçesine her yandan girmek mümkün. İki beton kolon arasında inşa edilen kapının hemen bitişiğinden rahatlıkla bahçeye girilebiliyor.

cami01.jpg

Görenleri şaşkına dönerken demir kapının hikayesini öğrenince yapanlara hak veriyorlar. İlginç kapı ile ilgili açıklama yapan mahalle sakinleri, “Bu camiyi hayırsever iş adamı ve eski Rize Belediye Başkanı Hızır Hop yaptırdı. Caminin manzarası çok güzel. Bu nedenle akşam saatlerinde sonra ipsiz, sapsız kişiler caminin bahçesine gelerek alkol alıyordu. Kapı yapıldıktan sonra buraya gelemiyorlar. Cami cemaati ise kapı kapalı olsa da rahatlıkla camiye gidebiliyor” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız