1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çamlıhemşin'de binalara kaplama
Çamlıhemşin'de binalara kaplama

Çamlıhemşin'de binalara kaplama

Çamlıhemşin Belediye Meclisi'nin aldığı yapıların yöresel mimariye uygun cephe kaplaması ile kaplanması kararı doğrultusunda çalışmalar başladı.

A+A-

BÜLENT İSMAİLOĞLU
Karar doğrultusunda ilçede yapılmakta olan lise ile sağlık ocakları binalarının dış cepheleri yöresel mimariye uygun taş ve ahşap ile kaplanıyor.

Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinin görünümünün Çamlıhemşin'in genel güzelliğini yansıtmaktan uzak olduğunu söyledi.

Yıllardır hem Çamlıhemşinliler'in hem de ziyaretçilerin bu durumdan yakındığını ifade eden Melek, ''Çamlıhemşin'e yakışır bir ilçe merkezi meydana getirmeyi amaçlıyoruz. Projelerimizden birisi de binalarımızın dış cephelerini çeşitli yöntem ve uygulamalarla güzelleştirerek görsel kirliliği ortadan kaldırmaktır'' dedi.

Bu kapsamda yapılmakta olan lise binası konusunda Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Bayındırlık İl Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda imar değişikliklerini yaptıklarını ve kurula gönderdiklerini anlatan Melek, binanın cephe kaplamasının devam ettiğini, yakında belediyenin de desteğiyle çevre düzenlemesinin başlayacağını kaydetti.

Yapılmakta olan sağlık ocağı ile ilgili de gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yöre mimarisine uygun cephe kaplaması yapılmasını sağladıklarını anlatan Melek, şunları söyledi:

''Önümüzdeki günlerde belediye binamızın cephesini de düzenleyeceğiz. İlçemizdeki banka şubesinde de benzer bir uygulama yapılacak. Bunların yanı sıra bazı bina sahibi arkadaşlarımızı da bu konuda bilgilendirdik ve olumlu cevaplar aldık. Bina sahiplerimizin de çabaları ile ilçe merkezimizin çehresini değiştirerek yöresel mimarimizi yeniden hayata geçirmeye çalışıyoruz. İşin bir ucundan başladık. Zaman içerisinde tüm yapılarımızın cephe kaplamasını sağlayarak Çamlıhemşin'imizin güzelliğine yakışır bir ilçe merkezine sahip olacağız. Her konuda olduğu gibi bu çalışmamızda da duyarlılık göstereceğine inandığımız değerli hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyorum.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum