1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay bahçesi yerine futbol sahası!
Çay bahçesi yerine futbol sahası!

Çay bahçesi yerine futbol sahası!

Rize’nin Derepazarı ilçesinde futbol sahası yapılmak üzere 12 bin metrekare çaylık alan istimlak edildi. Çalışmalara kısa sürede başlanacağı belirtildi.

A+A-

Dilek ASLAN - Rize’nin Derepazarı ilçesinde futbol sahası yaptırılacağı bildirildi. Rize Gençlik ve spor il Müdürü Ömer Yılmaz, Derepazarı Kaymakamı Murat Demirci, belediye Başkanı Şafak Kalça, Gençlik spor il Şube müdürleri Alper Avluk, Zeki bakırcı, tesisler sorumlusu Kenan Yücel, Derepazarı ilçe Spor Müdürü Muammer Bayraktar ile kadastro teknik mühendisleri, futbol sahasının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. 12 bin metrekare alanda yapılacak tesis için yaklaşık 600 bin YTL harcanacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz özellikle son bir yıl içerisinde Rize il ve ilçelerinde önemli yatırımlar yapıldığını anımsatarak şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günden beri yapılması gereken her tür tesis için çalışmalarımız var. Bunlar arasında Ekrem Orhon ve İyidere futbol sahasının sentetik çim olarak yeniden yapılması, yine İyidere’de Güreş Eğitim Merkezinin kurulması, İkizdere tesislerinin yeniden yapılması, Pazar’daki Spor salonunun eksiklerinin tamamlanması, Güneysu ilçemizde devam eden spor salonu önemli sayılabilecek tesislerdir. Kalkandere sahasının sentetik çim olarak yapılması için Rizespor ile anlaşmaya vardık. Diğer ilçelerimizdeki futbol sahalarının sentetik çim olarak yeniden yapılması için son aşamaya gelindiğini söyleyebilirim. Derepazarı ilçemizde tesisimiz olmadığını gördük ve şimdi orada da 12 bin metrekare çay bahçesinin istimlâk edilerek futbol sahası olarak bu ilçemize kazandıracağız. Diyebilirim ki bir yılda ilimiz genelinde yapılan yatırımlar son yirmi yılda yapılan yatırımlardan daha fazladır. Bu yatırımlar yeterli mi derseniz elbet de yeterli değil. Rize yatırımlarda hak ettiğini mutlaka alacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum