1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çay sezonu dertli geçer!
Çay sezonu dertli geçer!

Çay sezonu dertli geçer!

Rize'de yaklaşık 20 gün önce açılan çay sezonunun ardından, çay tarımına bağlı kaza ve asayiş olaylarında da artış yaşandı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize'de çay sezonunun başlamasından sonra yaklaşık 20 gün içinde kazalar, arazi anlaşmazlığı ve kaçak işçi çalıştırılması şeklinde çok sayıda asayiş olayı meydana geldi. Buna göre çay tarımına bağlı olarak yaşanan kazalarda, merkez Sütlüce köyünde bir çay fabrikasına ait yükleyici iş makinesinin kayması sonucu K.H. isimli vatandaş ağır yaralandı. Yine merkez Veliköy'de bulunan bir çay fabrikasında elini kıvırma ismi verilen makineye kaptıran B.P. isimli işçinin 2 parmağı koptu. Pazar ilçesine bağlı Handağı köyünde ise M.B. isimli bayan teleferiğe çay yüklediği sırada saçları kabine takıldı. Teleferiğin hareket etmesiyle birlikte sürüklenerek başını teleferik motoruna çarpan ve ağır yaralanan M.B., Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Rize'de çay sezonunun açılmasının ardından çay tarımına bağlı asayiş olaylarında da artış yaşandı. Merkez Taşlık köyünde A.K. ile aralarında çay bahçesi yüzünden anlaşmazlık bulunan T.K., A.K. ve N.K. isimli şahıslar arasında kavga çıktı. Kavgada A.K. elindeki orakla T.K., N.K. ve A.K.'yı çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralarken, şahıs da vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Ardeşen ilçesi Beyazkaya köyünde ise Ü.Y. isimli şahıs, akrabası Y.Y. ve H.Y. isimli kardeşlerin bahçesinde çay topladığını
gördü. Arazinin kendisine dedesinden kaldığını ancak tapusunun bulunmadığını belirten Ü.Y., çay toplama hakkının kendisinde olduğunu ileri sürerek Y.Y ile H.Y. kardeşlerden davacı ve şikayetçi oldu.
Öte yandan, Rize il genelinde izinsiz olarak çay tarımında çalıştırılan yabancı uyruklu yaklaşık 30 kişi yakalanarak sınır dışı edildi. Yabancı uyruklu kişileri izinsiz olarak çalıştıran çay üreticileri hakkında ise yasal işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum