1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayda ikinci sürüm hareketliliği
Çayda ikinci sürüm hareketliliği

Çayda ikinci sürüm hareketliliği

Rize ve çevresinde 1 Temmuz tarihinde başlayan yaş çay alımları hız kazandı. 2. sürgün yaş çay alımları artan rekolte ile devam ediyor.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize ve çevresinde 1 Temmuz tarihinde başlayan yaş çay alımları hız kazandı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden (ÇAYKUR) alınan bilgiye göre, 1 Temmuz tarihinde başlayan 2. sürgün yaş çay alımları artan rekolte ile devam ediyor. Alımların ilk günü 128 ton yaş çay mubaya eden ÇAYKUR, bugün ise 3 bin 399 ton yaş çay yaprağı mubaya etti. Alımların önümüzdeki günlerde tam kapasiteye çıkması bekleniyor.
Öte yandan bu yıl ilk kez 1. sürgün alımları tamamlanmadan 2. sürgün alımlarına başlanıldığı belirtildi. Mevsim normallerinin dışında seyreden hava şartlarından kaynaklanan bu durum kısa sürdü. 2. sürgün alımlarının başlamasından bir gün sonra kalan 1. sürgün alımları da tamamlanmış oldu. Çaykur 1. sürgünde üreticisinden 218 bin 200 ton yaş çay yaprağı alırken, bu rakamın son 10 yılın en yüksek rakamı olduğu açıklandı. Çaykur geçtiğimiz yıl üretecisinden 1. sürgünde 205 bin ton yaş çay yaprağı almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız