1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli, tarihi çınara sahip çıktı
Çayeli, tarihi çınara sahip çıktı

Çayeli, tarihi çınara sahip çıktı

Çayeli'nde bir süre önce kar ve fırtınadan yıkılan 400 yıllık tarihi çınar ağacının gövdesi cilalanarak belediye tarafından aynı parkta koruma altına alınıyor.

A+A-

Bengü BİTİŞ - Rize’nin Çayeli İlçesinde bürokrasi engeline takıldığı için 10 gün boyunca yıkıldığı yerden kaldırılamayan tarihi çınar ağacı belediye tarafından simgeleştiriliyor.
Tarih ölümsüzleştirilecek
400 yıllık tarihi çınar ağacı fırtına ve kar nedeniyle yıkılmış ve 10 gün boyunca da bürokratik yazışmalar nedeniyle bulunduğu Mesut Yılmaz parkından kaldırılamamıştı.
Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, ağacın 400 yıllık bir mazi ile Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne bir köprü olduğunu belirterek, gövdesinin park içerisinde sergilenerek ölümsüzleştirileceğini söyledi. Başkan Çakır gerekli çalışmanın başladığını belirterek, “Bu ağaçla ilgili her Çayelili vatandaşımızın bir anısı vardır. Bu ağaç ilçemiz için manevi açıdan çok büyük bir öneme sahip. Halkımız ağacın kaldırılacağı gün bile gelip, kaldırma çalışmalarına katıldılar. Bu sebeple, bizde bu ağacın bir bölümünü parkımızda sergileme kararı aldık. Sergilenecek ağacın gövdesi cilalanıp, parkın uygun bir yerine oturtulacak, bu sayede bu ağacın ölümsüzleştirilmesi sağlanacak” dedi.
 
Tarihin tanığı idi
Yıkılan ağacın yerine bir parçasının konacak olmasını memnunlukla karşılayan Çayelili vatandaşlar da Başkan Çakır’a teşekkür ederek, “Bu çınar öyle sıradan bir ağaç değil. İçinde Osmanlıca yazılar olduğunu gördük. Ağacın yıkılmasına hala çok üzülüyoruz. İlçeye gelen her siyasi bu ağacın altında oturur vatandaşlarla sohbet ederdi. Yine bu parka gelen vatandaş, bu ağacın gölgesinde çayını yudumlardı. Tarihe tanıklık eden bir misyonu vardı. Çınar ağacımızın yıkılmasına çok üzüldük. Ancak belediyenin bu çalışmasına da destek veriyoruz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız