1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli halkı, Çayeli Bakır'ı yeni keşfediyor!
Çayeli halkı, Çayeli Bakır'ı yeni keşfediyor!

Çayeli halkı, Çayeli Bakır'ı yeni keşfediyor!

Yöre halkı, maden işletme sahasında patlatılan dinamitlerin evlerinin duvarlarında çatlaklar oluşturduğu iddiasıyla Çayeli Bakır İşletmeleri’ni protesto etti

A+A-

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesinde mahalle sakinleri, maden işletme sahasında patlatılan dinamitlerin evlerinin duvarlarında çatlaklar oluşturduğu iddiasıyla Çayeli Bakır İşletmeleri’ni protesto etti. Firma ise üniversiteler tarafından hasarların heyelanlardan kaynaklandığının tespit edildiğini bildirdi.

cbi3.jpg

Bölgede yapılan patlatmalar sonucu evlerinde hasar ve toprak kayması meydana geldiğini iddia eden bir grup vatandaş, yaklaşık 200 metre yürüdükten sonra Çayeli Bakır İşletme sahasına gelerek yetkililerle görüşmek istedi. Görevliler, bayram tatili nedeniyle madende yetkili olmadığını belirtti.

cbi4.jpg

Grup adına açıklama yapan Ebazer Tüylüoğlu, günde en az üç kez dinamit patlatıldığını, mahallenin altının boşaltıldığını, evlerde ve arazilerde maddi hasarların meydana geldiğini, çatlaklar oluştuğunu ve evlerin oturulamaz hale geldiğini öne sürdü.

cbi1.jpg

Günlük 200 ton cevherin yurt dışına taşımasını yapan bir firmanın kendilerini dinlemediğini ifade eden Tüylüoğlu, "Bu olay 20 yıldır devam ediyor. Mahalle sakinlerinin feryadını kimse duymuyor. Maalesef kurbanda kaçan bir öküzün peşine bile onlarca kamera giderken burada malından, mülkünden, arazisinden, rızkından heba olmuş halka destek verilmiyor" dedi.

cbi2.jpg

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

BAKIR İŞLETMELERİ: “HASARLAR HEYELANLARDAN KAYNAKLANIYOR!"

Çayeli Bakır İşletmeleri’nden yapılan açıklamada ise, çatlakların heyelanlardan kaynaklandığı bu hasarlardan tümüyle firmalarının sorumlu tutulmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum