1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli Şahika'dan tam isabet
Çayeli Şahika'dan tam isabet

Çayeli Şahika'dan tam isabet

Önceki gün açıklanan Ortaöğrenim Kurumlar Sınavı (OKS) yerleştirme sonuçları Çayeli Özel Şahika Lisesi’nin yüzünü güldürdü.

A+A-

Çayeli İlçesinde OKS puan türünde ilk 10'da 7 öğrenci, ilde ise ilk 30'da yine 7 öğrencisi girerek önemli başarı elde eden Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu, yerleştirmelerde de başarısını devam ettirdi.
İlçede 14 öğrenci fen liselerini kazanırken bu öğrencilerin 8 tanesi Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulundan çıktı.
Son sınıftan mezun olan 24 öğrencinin tamamını sınavlara sokan Çayeli Şahikanın 23 öğrencisi OKS sonuçlarına göre sınavla alınan herhangi bir okula yerleşme hakkını kazandı. Açıklanan sonuçlara göre Çayeli Şahika Kolejinden sınava giren 24 öğrencinin 8'i Fen Liselerine, 3'ü Anadolu Öğretmen Liselerine, 9'u da Anadolu Liseleri ve İmam Hatip Liselerine, 1'i Anadolu Kız Meslek Lisesi Bilişim Bölümü, yine 1 öğrenci Sağlık Meslek Lisesi hemşire bölümüne ve 1 kişi de Anadolu Meslek Lisesi Bilişim bölümüne yerleşti.

Her yıl yerleştirmelerde yüzde 85'in üzerinde başarı elde eden Çayeli Şahika Koleji, bu yıl sadece bir öğrencinin sınav sonucunda herhangi bir okula yerleşememesinden dolayı yüzde 96 başarı elde ederek eğitim camiasının takdirini kazandı.
İlçede Fen Liselerini kazanan öğrencilerinin yarısı Özel Çayeli Şahika Kolejinden çıkması, özel okulların Anadolu’daki eğitime katkılarının ne kadar fazla olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre 2007 OKS ortalaması Rize il genelinde 244 puan olarak saptanırken Çayeli Şahika 337 puanla yine Rize'nin en başarılı okulu olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl da OKS sonuçlarında OKS ortalama puanında Rize'nin en başarılı okulu olan Çayeli Şahika, bu yıl da başarısını devam ettirmiş oldu.
Çayeli Şahika Kolejinde 8 öğrenci Fen Liselerine girme hakkını kazanmışken bu öğrencilerden 6'sı Şahika Eğitim Kurumları çatısı altında hizmet veren Özel Kopuzlar Lisesine, 1 öğrenci de Yamanlar Kolejine kayıtlarını yaptırdılar.
Tercihleri dikkatli bir şekilde yaptığını söyleyen OKS Çayeli 1.’si Emre Altuner, "Aslında puanları yüksek olan birçok fen liselerine gitmeyi hak ettim. Ama benim tercihim Kopuzlar Lisesi oldu. Son sınıfta bu okulla ilgili birçok bilgi edindim. Gerek ÖSS' de gerekse olimpiyatlarda göstermiş olduğu başarı benim Kopuzlar Lisesini tercih etmeme sebep oldu." dedi.
Açıklanan sonuçları bir basın toplantısı yaparak değerlendiren Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var,"Bu sonuçlar beklediğimiz sonuçlardı. 24 öğrencimizin 23'ünün yerleştirmeden sonuç alması gurur verici bir olay. Geçen yıl ilçemizde 7 öğrenci fen liselerini kazanmıştı. Bunların 4’ü bizim okulumuzdan çıkmıştı. Bu yıl da tablo değişmedi. İlçemizde 14 fen lisesinin 8’i okulumuzdan. Ben, emeği geçen öğretmenlerime, öğrencilerime ve velilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum