1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli Şairler Deresi Derneği, buluşturdu
Çayeli Şairler Deresi Derneği, buluşturdu

Çayeli Şairler Deresi Derneği, buluşturdu

Çayeli Şairler Deresi Derneği ‘Büyük Buluşma’ sloganıyla Ümraniye Prıcess Salonu’nda muhteşem bir gece düzenledi.

A+A-

Geçmişin Çayeli’sine yolculuk

Slayt Gösterisiyle başlayan gecenin sunuculuğunu Ahmet Kömürcü yaptı. Gecede yerel kültür ön plana çıkartıldı. Kara Kardeşler atma türküleriyle, Yahya Taş arkadaşlarıyla birlikte hazırladıkları Kadıbağı Grubu ile katılımcıları evvel zamanın Çayeli’sine yolculuğa çıkardılar.

Başarı ve hizmet ödüllendirildi

Çayeli’nin imarında, kalkınmasında ve tanıtımında katkısı olan ve kuruluşundan bu yana Şairler Deresi Derneği’ne katkı sağlayan Şemsettin Albayrak, Rüstem Atış, Yusuf Kurçenli, Rıza Çakır, Mustafa Baltacı, Cafer Kuru, Sabriye Kara, Çay Haber, Abdullah Ayaz, İsmail Safi, Recep Saklı, Likapa mobilya, Fasuli ve Herem plaketle ödüllendirildiler. 

cayeli1.jpg

Amacımız geçmişi yâd etmek, hizmeti geçenleri anmak

Çayeli Şairler Deresi Derneği Başkan Reşat Sarı gecede yaptığı konuşmada; "Bu gece Şairler Deresinin geçtiği topraklarda yaşayan veya yaşamış olanların, buluşma, tanışma, hasret giderme, geçmişi yad etme, ve hizmeti geçmiş olanları anma gecesidir. Şairler Deresi Isırlık tepelerinden doğar ve Çayeli ne kadar olan 15 km boyunca tek başına akar. Çayeli önlerinde Aşıklar, Kemer, Kesmetaş, Senoz, Yeşiltepe, İncesirt, Madenköy dereleri ile birleşir ve dereler İstanbul a, İstanbul Boğazına doğru kolkola, omuz omuza beraberce akarlar. Biz de bu akşam Çayeli’nin,  Rize’nin  18 adet sivil toplum kuruluşları’yla derelerin Karadeniz’de bulaşmaları misali gibi bir aradayız. Ortak paydamız; mutlu, müreffeh insanların yaşadığı güçlü bir Türkiye’dir. Bu ülkenin bedelini kanları ile ödeyerek bize bu toprakları miras bırakan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu gecenin mutfak çalışmasını Metin Saklı koordinatörlüğünde arkamda gördüğünüz bu  ekip gerçekleştirdi. Ben dernek başkanı olarak arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ayrıca Üsküdar daki dernek merkezimizde beraber olduğumuz ve tüm faaliyetlerimizde desteğini esirgemeyen İncesırt Köyü Derneği Başkanı Sayın Hasan Caner ve değerli yönetim kurulu üyelerine de huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

cayeli2.jpg

Herem, geceye şarkılarıyla renk katarken katılımcılar doya doya horon ettiler. Çekiliş için dahi tarihi ve kültürel öğeler seçildi.

Ahmet Saral tarafından hazırlanan Nayla (Serender), Resul Çelik tarafından görüntülenen Ağaran Şelalesi fotoğrafı, Fatih Sultan KAR tarafından kaleme alınan Evvel Zaman İçinde Rize ve Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi kitapları dernek yararına çekilişle satışa çıkarıldı. 

cayeli4.jpg

Çayeli Ümraniye’ye aktı

Geceye Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çayeli AK Parti İlçe Başkanı Ali Kar, Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tatlıcı, Çayeli Eski Kaymakamı Mehmet Yıldız, Küçükçekmece Hâkimi Fikret Demir, Beykoz Hakimi Tansel İnan, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Habib Suiçmez, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr.Ahmet Çolak, Çayeli Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Osman Çakır, Çayeli Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cafer Kuru, Çayeliler Sosyal Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı, Mehmet Kambur, Ufukçay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sarı, Sarısu Köyü Muhtarı Ahmet Ali Çakır, Yamaç Köyü Muhtarı İbrahim Baltacı, Latifli Köyü Muhtarı Mehmet Taş, Sırt Köyü Muhtarı Yaşar Kara, Köprübaşı Köyü Muhtarı Ziya Tüysüz, Çayeli Akpartı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarı, İş Adamı Nedim Sarı, İş Adamı Ömer Durmuş,  Çayeli İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nden Hüseyin Sarı, Dış Hekimi Hasan Kamil ve çok sayıda Çayelili katıldılar.

cayeli3.jpg

Dernek dayanışması

Ayrıca RİDEF  Başkanı Ahmet Yurtman,  ÇAYDEF Başkanı Yılmaz Hüsrev, Ümraniye Rizeliler Birliği Başkanı Necmettin Birinci, Esendağ Derneği Başkanı Mustafa Atış, Çayeli Lisesi Derneği Başkanı Turan Koç, Çayeli Gençlik Derneği Başkanı, Vatan Karakaş, Yeşiltepe Köyü Derneği Başkanı Ahmet Saral ve  Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı  Mustafa Dereci katılımlarıyla geceye destek verdiler. (Fatih Sultan Kar)

cayeli5.jpg

cayeli6.jpg

cayeli7.jpg

cayeli8.jpg

cayeli9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum