1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli'nde işçi çıkarma gerginliği
Çayeli'nde işçi çıkarma gerginliği

Çayeli'nde işçi çıkarma gerginliği

Rize’nin Çayeli ilçesindeki Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon merkezi müdürlüğünde çalışan 30 kişi işten çıkarılınca Vali Esen'den yardım istediler.

A+A-

Rize’nin Çayeli ilçesindeki Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon merkezi müdürlüğünde çalışan 30 kişi işten çıkarıldı. Olaya tepki gösteren işçiler Vali Kasım Esen’le görüşmek için Rize Valiliğine geldi.

Muhamet KAÇAR - Rize’nin Çayeli ilçesinde dört ay önce hizmete giren Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon merkezi müdürlüğüne 15 bakıcı, 15 ‘de temizlik görevlisi olmak üzere toplam 30 kişi işe alındı. Sosyal Hizmetler müdürlüğünün ihalesini kazanan Silpak genel temizlik hizmetleri adlı özel bir firma tarafından dört ay önce işe alınan 30 kişi değişen ihale şartnamesi gereği sertifikalı olmadıkları gerekçesiyle yılbaşından önce işten çıkarıldı.
“İşçiler tepkili”
İşten çıkarılan işçiler tepkilerini dile getirmek üzere Rize Valiliğine geldi. Burada Vali Kasım Esen’le görüşen işçiler mağdur edildiklerini belirterek kendilerine yardımcı olunmasını istediler. İşçiler adına açıklama yapan Ramazan Küçüksarı, “Bizi dört ay önce işe aldılar. Şimdi sertifikamız yok diye işten çıkardılar. Bize yeni yılda sertifikalı eleman çalıştıracağız deselerdi biz sertifika alırdık. Mağdur edildik. Kimimiz köyden ineğini satıp ilçeye indik. Çok zor durumdayız” dediler.


Silpak genel temizlik hizmetleri sahibi Mehmet Ali Sarı ise yaptığı açıklamada “Biz bu işçileri dört ay önce işe aldığımızda yeni yılda sertifikalı eleman çalıştıracağımızı kendilerine söyledik. Yılbaşında yapılan ihaleye sertifikalı eleman şartı koydular. Bizde mecburen sertifikalı eleman işe alınca bu işçileri işten çıkarmak zorunda kaldık” dedi.
Sosyal Hizmetler İl müdürü Mehmet Nuri Gezmiş ise Malatya’daki çocuk yuvasında yaşanan şiddet olaylarının ardından Sosyal Hizmetler Genel müdürlüğünün bakım ve rehabilitasyon merkezlerine karşı daha titiz davrandığını ve vasıflı eleman çalıştırdığını belirterek “Bu kurumlarımızda 2007 yılı içerisinde özel tip teknik vasıflı elaman çalıştırılacak. Vasıflı eleman ihtiyacını karşılamak için ilimizde Dünya Bankası destekli kurs açılmıştı. Artık vasıflı olmayan bu kurumlarda çalışamayacak. O nedenle Çayeli’ndeki kurumumuzda çalışan müteahhit firma elemanları işten çıkarıldı. Bizde üzüldük. Ama biz bu işçilerin mağduriyetini önlemek için onlara kurs açacağız. Daha sonra ise ihtiyaca göre işe alınacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız