1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur 2006'da rekor kırdı
Çaykur 2006'da rekor kırdı

Çaykur 2006'da rekor kırdı

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, sektörün öncüsü olan kurumun 2006'da en verimli yıllarından birini yaşadığını söyledi.

A+A-

Son yıllarda kâra geçen üretici ve işçi ödemelerini aynı yıl içinde tamamlayan Çaykur altın dönemini yaşıyor.
“Son yılların en yüksek çay alımı yapıldı”
Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, 627 bin ton ile son yılların en yüksek yaş çay alımını gerçekleştirdikleri 2006 yılının sektör ve ÇAYKUR açısından en verimli yıllardan biri olduğunu söyledi. ÇAYKUR olarak 2000 yılından bu yana en yüksek yaş çay alımını 2006’da gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüce, ''Son yıllarda her yıl bir önceki yılın üzerinde yaş çay alımı yaptık. Son 4 yıla bakacak olursak 2003'de 517 bin ton, 2004'de 587 bin ton, 2005'de de 604 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise bu rakam 627 bin tona çıktı. Yani bu yıl son yılların en yüksek yaş çay alımını gerçekleştirdik'' dedi.
 “Türkiye Piyasasının yüzde 65 ‘i Çay-kur ‘un elinde”
Çay-kur genel müdürü Ekrem Yüce 2006 yılında alınan yaş çaydan 110 bin ton kuru çay üretimi planladıklarını fakat bunun üzerine çıkarak 115 bin kuru çay ürettiklerini belirterek Ülke piyasasının yüzde 65'ini ellerinde tuttuklarını söyledi.
“Üretici ödemeleri gecikmeden yapıldı”
Geçmiş yıllarda üretici alacalarını ödemekte zorlanan Çay-kur son yıllarda aldığı çayın parasını bir sonraki ay ödeyerek bir ilke imza attı. Yüce “Kampanyalarımızda her ay aldığımız yaş çayın karşılığını bir ödeme takvimi içinde bir sonraki ay üreticiye ödüyoruz. Yılsonu itibariyle tüm üretici borçları ödeniyor. Bu Çay-kur için çok önemli bir gelişmedir” dedi.
“22 ülkeye Çay ihracı yapılıyor”
Çay-kur, başta ABD olmak üzere aralarında Avrupa ülkeleri ile Türk cumhuriyetlerinin de yer aldığı 22 ülkeye yılda ortalama 5000 bin ton dolayında kuru çay ihraç ediyor.
Çay işletmeleri genel müdürü Ekrem Yüce Amerika'dan Rusya'ya, Endonezya'dan Kenya'ya, Avrupa ülkelerinden, Türk Cumhuriyetlerine kadar toplam 22 ülkeye kuru çay ihracatı yaptıklarını söyledi. Yılsonu itibariyle 5 bin ton kuru çay ihraç etmeyi hedeflediklerini ifade eden Yüce şu ana kadar 4 bin ton kuru çay ihracı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüce, “Bu yıl aldığımız 627 bin ton yaş çaydan 110 bin ton kuru çay üretimi planlıyorduk. Ancak bunun üzerine çıkarak 115 bin kuru çay ürettik. Bugüne kadarki satışlarımız planladığımız gibi gitti. Bugünden sonra sorunsuz bir şekilde gitmesini hedefliyoruz. Ülkemizde piyasanın ise yüzde 65'ini elimizde tutuyoruz. Elimizdeki pazarları korumak ve yeni pazarlar elde etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ''dedi.
“korsan ve kaçak çaya Çaykur darbesi”
Çaykur, kaçak çayın ardından Türk çaycılığına darbe vuran korsan çaya karşı başlattığı mücadelesini sürdürüyor.
Göreve geldiği günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken ve iflasın eşiğindeki Çaykur’u kâra geçiren Genel Müdür Ekrem Yüce, korsan çayla ilgili yaptığı açıklamada, başlattıkları mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Piyasada bol miktarda sahte hologramlı korsan Çaykur taktili çay ele geçirildiğini belirten Yüce, "Emniyet güçlerimiz yaptıkları uygulamalarda bol miktarda sahte hologramlı Çaykur taklidi korsan çay ele geçirmiştir. Çaykur olarak yaklaşık 40 civarında korsan çay satışı yapan noktayı savcılığa verdik. Konuyla ilgili satış bölgelerimizde kendi hukuk bürolarımızı oluşturduk. Sahte hologramların yurt dışından getirildiğini düşünüyoruz. Korsan çayla mücadelemiz sürecektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum