1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur kendini ihtilal döneminde mi sanıyor!
Çaykur kendini ihtilal döneminde mi sanıyor!

Çaykur kendini ihtilal döneminde mi sanıyor!

Çaykur, DİSK toplantısında konuşma yapan eksper hakkında soruşturma başlatınca DİSK zehir zemberek bir açıklama yaptı!

A+A-

DİSK'ten yapılan basın açıklamasında sert ifadelere yer verilirken, üyelerinin toplantıda yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmasının ihtilal dönemlerini hatırlattığı vurgulandı.

İşte DİSK'in o açıklaması:

BASINA VE KAMUOYUNA

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 24,07,2014 tarih ve 2014/74 sayılı yönetim kurulu kararına istinaden, 3. sürgün alımlarının başlamasından hemen önce Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna imzasıyla Çaykur’a bağlı tüm fabrikalara gönderilen yazıda, yaş çayda uygulanan evsaflık oranının yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürüldüğü belirtilmiştir.

3’üncü sürgün alımlarının başladığı bugünlerde daha dikkatli ve titiz davranılarak yaş çay alımlarının yüzde 7 evsaflık oranı içerisinde gerçekleştirilmesine azami özen gösterileceği ifade edilen yazıda, “Bu hususta tüm eksper ve üreticiler bilgilendirilecek ve özellikle eksperler yaş çay alımları noktasında daha dikkatli olmaları için uyarılacaktır.” denilmektedir.

17 Ağustos Pazar günü sendika buromuzda gerçekleşen temsilciler kurulu toplantımızda bu konu gündeme gelmiş, özellikle eksper arkadaşlarımız konuyla ilgili baskı gördüklerini, üreticiyle karşı karşıya geldiklerini, can güvenliklerinin dahi tehlikede olduğunu, nitekim uygulamadan sonra eksperlere yönelik şiddetin arttığını dile getirmişlerdir.

22 Ağustos’ta ise Kömürcüler köyü alımyerinde bir eksperin üreticiler tarafından darp edildiği haberi yerel basınımızda geniş yankı uyandırmıştır. Haberin yanında toplantımızda konuşulanlar ve eksperlerimizden Hayrettin Kaptanoğlunun da fotoğrafına yer verilmiştir. Bunun üzerine Genel Müdürlük üyemize soruşturma açmış ve daha ifadesi bile alınmadan alımyerindeki görevine sonverilmiş, fabrika içinde üretim bölümüne kaydırılmıştır.

ÇAYKUR’ da ki uygulamalar gerçektende ihtilal döneminden kalmadır. İşyerinde yaşadığı sıkıntıları dile getirmek bile genel müdürlüğü rahatsız etmekte, işçilerimiz baskı, tehdit ve bu tür keyfi uygulamaların hedefi oabilmektedir. Kurumun adım adım özelleştirildiği ve taşeronlaştırıldığı bu günlerde sendikamızın yükselişinden rahatsız olanlar, bir başka fabrikadaki üyemizi Diyarbakıra sürmekle tehdit etmektedir. Gerçekten memlekette ihtilal olmuşta bizim mi haberimiz olmamıştır. Genel Müdür kendini padişah mı zannetmektedir. Yoksa Türkiye demokratik bir hukuk devleti değilmidir. Bu cesaret nereden alınmaktadır.

Şu anda ÇAYKUR’ da yetkili sendikanın kendi imzalamış olduğu Toplu İş Sözleşmesindeki 82/e maddesinden, -bu madde ‘iş ve işyeri değişikliği hiçbir zaman ceza mahiyetinde olamaz’ diyor- haberimi yoktur. Yoksa bu hukusuzluğunda ortağımıdır. Sendikamızın bu tür faşizan uygulamalara sessiz kalacağı ya da üyelerimizin korkarak susacağını zannedecek kadar safmıdırlar. Yoksa bütün bunlar sendikamızın yükselişi karşısındaki çaresizliklerinden kaynaklanan bir saldırganlıkmıdır.

Buradan birkez daha tüm komuoyuna ilan ediyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Bu hukuksuzlukların, bu keyfi uygulamaların hesabını tek tek soracağız. Tüm baskılarınıza rağmen ÇAYKUR işçisi sendikamızda örgütlenmeye devam ediyor, birliğine güç katıyor. Disk/Gıda İş sendikası olarak üyelerimizle birlikte bu  baskının karşısında duracak, kuru gürültüye pabuç bırakmayacağız. Meydan o kadar da boş değil.

                                                                           DİSK/GIDA-İŞ SENDİKASI RİZE TEMSİLCİLİĞİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum