1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur Rusya'da paketleme fabrikası açacak!
Çaykur Rusya'da paketleme fabrikası açacak!

Çaykur Rusya'da paketleme fabrikası açacak!

Çaykur'dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'da paketleme fabrikası açılması için çalışma başlatıldığı ifade edildi.

A+A-

KONUYLA İLGİLİ ÇAYKUR TARAFINDAN SERVİS EDİLEN HABERİ OLDUĞU GİBİ YAYINLIYORUZ:

25-27 Haziran tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilen Rusya Federasyonu Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti ve Dağıstan Cumhuriyeti Ticaret Forumu kapsamında gerçekleştirilen toplantılar çerçevesinde “Türk Çayı’nın Rusya piyasasına daha kolay giriş yapılabilmesinin sağlanması amacıyla Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti’nde yatırım yapılması” düşüncesine istinaden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu başkanlığında oluşturulan heyet, Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti'nin başkentiVladikavkaz’da incelemelerde bulundu.

Rusya, Kafkasya ve eski Sovyetler Birliği ülkelerine daha rahat açılabilmek için bölgede bir paketleme fabrikası kurmayı amaçlayan ÇAYKUR, yatırım yapılabilecek alanlarda incelemelerde bulundu. ÇAYKUR’dan bölgeye giden Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu başkanlığındaki heyette Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna, İşletme ve Üretim Dairesi Başkanı Sadullah Afacanlar, Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı İlhan Taşpınar, Enerji Dairesi Başkanı Bilal Aydın bulunurken heyeti, Kuzey Osetya-Alania Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kazbek Tuganov karşıladı.

ÇAYKUR heyeti paketleme fabrikasının yapılabileceği belediyeye ait arsalarda ve binalarda incelemelerde bulundu.

Haziran ayı sonunda gerçekleştirilen toplantıda Kafkas bölgesine açılabilmek için bu bölgede bir yatırım yapılması kararına varıldığını ve bu kararın ardından uygulanabilirliğini yerinde görmek için bölgeye gittiklerini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Daha önce Vladikavkaz’tan gelen heyetle burada yatırım yapabilir miyiz diye bu konu üzerinde çalışmıştık. Daha sonra bu heyet bizi buraya davet etti. Biz de oradaki yatırım şartlarını araştırmak, yatırım yapıp yapamayacağımızı görmek, inceleme yapmak üzere Vladikavkaz’a gittik. Kuzey Osetya-Alania Ticaret Odası Başkanı Sayın Kazbek TUGANOV ile yatırım arazilerini ve yatırım yapabileceğimiz kapalı mekânları inceledik. Ayrıca Kuzey Osetya-Alania Başbakanı Sayın Sergey K. TAKOEV ve Vladikavkaz Belediye Başkanı ile tanışma ziyareti yaparak fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Bölge ile tarihte eskiye dayanan ticari bağların olduğunu belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, bölge ile ticaretin tekrar canlandırılarak sağlam temellere oturtmak istediklerini ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Rusya pazarı, Kafkasya ve eski Sovyetler Birliği ülkelerine açılan bu kapıyı kullanmak istediklerini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Coğrafi olarak çok yakın bir mesafedeyiz. Vladikavkaz, Kafkasya’nın, Rusya pazarının ve aynı zamanda eski Sovyetler Birliği ülkelerinin de kapısı, bu açıdan çok stratejik bir merkez. Bölge ile zaten eskiye dayanan derin tarihi ilişkilerimiz var. Komünist yönetimden önce bizim bölgenin en yoğun ticaret yaptığı bölge Kafkas bölgesiydi. Tekrar eski ticari ilişkileri geliştirmek, dostlukları daha da kalıcı hale getirmek ve derinleştirmek istiyoruz. Sayın Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti Başbakanı ve Vladikavkaz Belediye Başkanı ile faydalı görüşmelerimiz oldu. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz iyi niyetliyiz, burada yatırım yapmaya ve uzun süreli ticaretin ilk adımlarını atmaya sıcak bakıyoruz. Ancak bizim bir devlet kuruluşu olmamız nedeni ile bu yatırım öncesinde yasal prosedürlerin tamamlanarak izinlerin alınması gerekmektedir.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum