1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'da sözleşme sevinci
Çaykur'da sözleşme sevinci

Çaykur'da sözleşme sevinci

Çaykur ile Tek Gıda-İş Sendikası arasında 15 bin 400 işçiyi ilgilendiren 22. dönem toplu iş sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı.

A+A-

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, genel müdürlük binasında düzenlenen imza töreninde, emeksiz sermaye olmayacağı gibi sermayesiz emeğin de tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi.
Bu nedenle insan emeğine önem verdiklerini ifade eden Yüce, bu kapsamda Çaykur'da çalışan yaklaşık 15 bin 400 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzalamanın mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.
Toplu iş sözleşmelerini bugüne kadar sağduyulu bir şekilde yaptıklarını, karşılıklı anlayış içinde bugünden sonra da bu şekilde olacağına inandığını dile getiren Yüce, ''Çaykur'da çalışan işçiler için 2 yıllık toplu iş sözleşmesi yaptık. İşçilerimize, 2007 yılı için saatlik ücreti 4 YTL'nin altında olanlara iyileştirme zammı olarak saat başına 0.22 YKr, iyileştirme zammının dışında da bütün işçilerimize 140 YTL seyyanen zam yaptık. Ayrıca işçilerimize her iki 6 aylık dönemde de saat başına yüzde 3 zam yaptık. Böylece ortalama olarak düşük saat ücreti ile çalışanlara yüzde 29, yüksek saat ücreti ile çalışanlara ise yüzde 10 civarında zam yapmış olduk'' dedi.
Yüce, 2008 yılı için ise işçilere her iki 6 aylık dönem için saat başına yüzde 3 zam yaptıklarını kaydeden Yüce, ''Ancak gerçekleşecek enflasyon oranını yüzde 3'den fazla olursa fazlalık kısmın tamamı ücretlere yansıtılacak. Böylece işçilere sözleşmenin ikinci yılında da enflasyonun altında zam verilmemiş olacak. Tüm sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 10'luk bir artış sağlanacak'' diye konuştu.
Yüce, verilen zamlarla 2007 yılında işçi maliyetlerinin en düşük bin 475 YTL, en yüksek ise 3 bin 143 YTL olacağını kaydetti.
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Recep Ali Çelik ise günün şartlarına göre memnuniyet verici bir toplu iş sözleşmesi imzaladıkları belirterek, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğine bulundu.
Konuşmaların ardından taraflar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum