1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'dan promosyon komisyonu
Çaykur'dan promosyon komisyonu

Çaykur'dan promosyon komisyonu

Çaykur, bankalarla yapılan sözleşme gereği çalışanların promosyon alabilmelerine imkan tanımak üzere bir komisyon kurulduğunu açıkladı.

A+A-

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, promosyon uygulamasını da içerecek şekilde yeni sözleşmelerin hazırlanması için bankalarla diyaloğa geçilmesi ve sağlanacak promosyon desteğinin çalışanlara dağıtılması konusunda kurumlarınca komisyon oluşturularak çalışmalara başladığını söyledi.
Yüce, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunun, Çaykur'un 1999 yılı faaliyetlerini incelemesi sonucunda düzenledikleri raporda, kurumlarınca satın alınan yaş çay bedelleriyle personelin maaş ve ücretlerinin bankalar aracılığıyla ödenmesi konusunda temennide bulunduğunu belirtti.
Bunun üzerine 2000 yılında Rize il merkezinde şubesi bulunan tüm kamu ve özel sektör bankalarına müracaat ederek bu ödemelerin ATM'den yapılıp yapılmayacağını sorduklarını ifade eden Yüce, bu bankalardan yalnızca İş Bankası, Akbank ve Vakıflar Bankası'nın kendilerine olumlu cevap verdiğini ve bu bankalarla protokol imzalanması için çalışma yapıldığını kaydetti.
İlgili bankalarla protokol imzalandığı dönemde promosyon konusunun gündemde olmadığını, sadece bankaların vereceği hizmet karşılığı olarak ödemelerin bu bankalar aracılığıyla yapılmasının kararlaştırıldığını dile getiren Yüce, şunları söyledi:
''Protokol yapılırken ilgili bankalar, kuruluşumuzun belirttiği çay fabrikalarında kurulacak ATM cihazlarının kurulum ve işletim maliyetinin yüksekliği belirtilerek protokolün 10 yıllık yapılması talep etti. Bu doğrultuda çay fabrikalarımız bulundukları yerdeki ilgili bankaların şubeleri ile gerekli protokolü imzaladılar. Ancak o günkü şartlarda mevzuatımız uygun olmadığından promosyon konusuna yer verilmemiştir. Bu uygulama halen devam etmektedir.''
Yüce, promosyon uygulamasının 12 Mayıs 2007 tarihinde Resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu kararına istinaden yayınlanarak mevzuattaki yerini aldığını ifade ederek, ''Bu nedenle Çaykur Genel Müdürlüğü olarak bankaların sağlaması gereken ayni ve nakdi promosyon uygulamalarından kurumumuz ve çalışanlarının faydalanması gerektiği kanaati ve beklentisi hakim oldu. Bu beklentilerin gerçekleştirilmesinin kurum ve çalışanlarımızı daha mutlu edeceği açıktır'' diye konuştu.
Promosyon uygulamasını da içerecek şekilde yeni sözleşmelerin hazırlanması için bankalarla diyaloğa geçilmesi ve sağlanacak promosyon desteğinin çalışanlara dağıtılması konusunda kurumlarınca komisyon oluşturularak çalışmalara başladığını kaydeden Yüce, bu komisyonda hem Çaykur hem de sendika ve diğer ilgili birimlerin temsilcilerinin bulunduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum