1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çaykur'un neden zarar ettiğini böyle açıkladı!
Çaykur'un neden zarar ettiğini böyle açıkladı!

Çaykur'un neden zarar ettiğini böyle açıkladı!

Çaykur'u uğrattığı zarar nedeniyle hakkında mecliste soru önergesi verilen Çaykur'un genel müdürü, bugün yeni yaş çay sezonunu açarken, bakın zararı nereye bağladı!

A+A-

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, son zamanlarda hava durumunun soğuk olmasından ötürü bu yıl çayın geç yetiştiğini ifade etti. Sezonu açtıklarını dile getiren Sütlüoğlu, “Esasen bu sıcak havalar devam etseydi daha erken bir tarihte açacaktık ama son zamanlarda havaların soğuması çayın duraksamasına sebep oldu. Ama yine de çay yetişti. Fabrikalarımız üretime hazır. Üretime erken başlayacağız. Bu yüzden vatandaşımızın tarlasına erken girmesini arzu ediyoruz. Çayın geldiği yerlerde alım yerlerini açıp hizmete sokacağız ve çay alımına başlayacağız” dedi. 

Çaykur'un neden zarar ettiği konusunda ise Sütlüoğlu şu ilginç açıklamada bulundu: "Fiyat ayarlamalarına izin verilmediği için, yani yaptığımız fiyat ayarlaması biliyorsunuz hükümetimiz tarafından geri alındı. Eğer buna izin verilseydi gene 50 Milyonun üzerinde bilançomuzda bir kar meydana gelecekti. Ama hükümetimiz enflasyonu özellikle gıda enflasyonunu önemsediği için yine vatandaş lehine vatandaşın mağdur olmaması için bu fiyat ayarlamalarımızı geri çekmemizi, zamlarımızı geri çekmemizi istediler. Bundan dolayı bir zarar ortaya çıktı. Bu bir hükümet tercihidir. Yani bizden kaynaklanan bir zarar değildir.”

Sütlüoğlu, bu yıl içinde yaş haddinden emekli olacağını belirterek, siyasette yer almayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum
İlgili Haberler