1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çocuk bayramına yağmur engeli
Çocuk bayramına yağmur engeli

Çocuk bayramına yağmur engeli

23 Nisan Karadeniz'de yağmur nedeniyle salonlarda kutlandı. Rize, Güneysu, Ardeşen ve Pazar'daki törenlerde miniklerin sevinci görülmeye değerdi.

A+A-

Naci GÜVEN - Rize'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, yağmur nedeniyle 2 Mart Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.
Sabah Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başlayan kutlamalara sağanak yağış nedeniyle 2 Mart Spor Salonu'nda devam edildi.

 Burada yapılan törene Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.



Vatandaşların da izlediği törende Vali Esen, Belediye Başkanı Bakırcı ve İl Jandarma Alay Komutanı Çelik öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Ardından 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler okundu ve başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Tören halk oyunları gösterisiyle son bulurken, stadyum etkinliklerinin 29 Nisan 2007 tarihine ertelendiği bildirildi.

Pazar’daki törenler de havanın yağışlı olması nedeniyle Mehmet Akif Pirim kapalı spor salonunda yapıldı.

Kutlamalar kapsamında Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, makamını Ahmet Tahtakılıç İlköğretim Okulu 2 B sınıfı öğrencisi Naz Nar’a görevini devretti. Makama oturan Naz, Belediye Başkanı edasıyla Pazar’ın sorunlarını iyi bildiğini ve kısa sürede tüm eksiklerin giderileceği açıklaması yaptı.

Kapalı Spor Salonu’ndaki törende Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Hakan Ordukaya ve Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, birlikte Öğrencilerin ve Halkın Bayramını kutladılar.

Daha sonra okullar arasında önceden yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere kupa ve ödülleri verildi.

Yapılan çuval yarışmasını erkeklerde Veysel Vardal İlköğretim Okulu, kızlarda ise Ahmet Tahtakılıç ilköğretim okulu kazandı.

Halat çekme yarışmasında ise Veysel Vardal ile Ahmet Tahtakılıç İlköğretim Okulu birinciliği elde ettiler.

Spor hareketleri ve Halkoyunları gösterilerinin ardından tören sona erdi.


Ardeşen'deki törenler ise Yağmur altında Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayıp belediye çok amaçlı salonunda devam etti. Programa Kaymakam Cahit Işık, Garnizon Komutanı Mustafa Özdemir, Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Güleç, Emniyet Müdürü M.Şener Ateşli, Milli Eğitim Müdürü Ayhan Şeşen, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Daha sonra yöresel oyunların oynandığı program çeşitli dallarda il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları Rize’nin Güneysu İlçesinde de çok heyecanlı geçti. Yağmur nedeniyle Sahil Halı saha tesislerinde düzenlenen programda miniklerin sevinci görülmeye değerdi.

Programa Güneysu Kaymakamı Murat Dikbaş, İlçe Milli eğitim Müdürü Adem Külünk, İlçe Garnizon Komutanı Ali Sait Özen, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Minder, İlçe Emniyet Amiri Ömer Köse'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılırken programda şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Özel Bilge İlköğretim Okulu öğrencileri de hazırladıkları folklor gösterileriyle büyük alkış aldılar.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum