1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çok kitap okuyanlara onur belgesi
Çok kitap okuyanlara onur belgesi

Çok kitap okuyanlara onur belgesi

Pazar Kaymakamlığı'nca başlatılan 'Önce biz okuyoruz' projesi kapsamında son 4 ay içerisinde en fazla kitap okuyan 10 kişiye takdir belgesi verildi.

A+A-

NACİ GÜVEN
Pazar Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Önce biz okuyoruz” projesi kapsamında, 2008 Ekim-Kasım-Aralık ve 2009 Ocak ayları itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında en çok kitap okuyan 10 kişiye ilçe kaymakamı Yalçın Sezgin tarafından takdir belgesi verildi.

Kaymakamlık binasında düzenlenen törende konuşan Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin; 'Önce biz okuyoruz' projesi kapsamında Pazar'da sadece 2008 Eylül 2009 Ocak döneminde kamu personelinin toplam 1 milyon 17 bin 882 sayfadan oluşan 3 bin 816 adet kitap okunduğunu söyledi.

Kaymakam Sezgin, bu rakamın Pazar nüfusuna oranlandığında, Ocak ayı itibariyle Türkiye ortalamasının yüzde 63 geçildiğini belirtti.

'Önce biz okuyoruz' projesi kapsamında 2008 Ekim–Kasım-Aralık Ve 2009 Ocak ayları itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında en çok kitap okuyan ilk 10 kişi; İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ayhan Erişken, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Günay, Öğretmenler Osman Kaya, Yunus Türk, Tuba Karakaya, Emine Göral, Muazzez Tikbaş, Nilgün Karayılan, Hatice Tabakoğlu, İrfan Şefik Şen, Sibel Saymaz, Ali Osman Güneş, Mustafa Çelik, Yusuf Aydın, Gamze Kazar, Murat Demir, Müftülükte görevli İmam-Hatipler Yusuf Aydın ile Mustafa Devrim takdir belgesi aldılar.

Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, törende yaptığı konuşmada, bilgiye ulaşma yolunun okumaktan geçtiğini vurgulayarak, “Öyle bir çağa geldik ki, bilgi en büyük hazine haline geldi. Eğer bilginizi arttırmıyorsanız, yani okumuyorsanız üretiminiz gerçekleşmeyecektir. Kitap okuma alışkanlığı zekâyı artırır, bilgiyi artırır, merak duygusunu perçinler, düşünce gücünü arttırır, kendini ifade etme yeteneğini arttırır, dünyaya ve olaylara bakış açısı değişir, doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmeyi öğretir. Kitap okuma kampanyasına özel ilgi gösteren öğretmen ve diğer mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum