1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. CUMHURİYET'İN 91. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
CUMHURİYET'İN 91. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

CUMHURİYET'İN 91. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıl dönümü Rize ve ilçelerinde düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM - RAMAZAN YILDIRIM
Rize’de ilk olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde öğrencilerin, bürokratların, siyasilerin, askerlerin, polislerin ve vatandaşların katılımı ile tören düzenlendi.

Törende; Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran katılımcıların bayramını kutladılar.

valiyazici.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Yazıcı yaptı. Yazıcı konuşmasında Cumhuriyetin temel felsefesi olan tam bağımsızlık yolunda gayretle çalışılması gerektiğinin altını çizerek, “Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokratik bir dünya devleti olarak, birlik ve bütünlük içerisinde yaşatmak için bugün de hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Devletimizi, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve toplumumuzu hedefleyen terör örgütlerinin menfur eylemleri karşısında bu sorumluluklarımız daha da belirgin olmaktadır. Bu bağlamda, şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum onlara yaradandan gani gani rahmet diliyorum” dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler, öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri ile süren tören resmi geçit ile son buldu.

dsc00839.jpg

PAZAR'DA ÖDÜLLER DAĞITILDI

Pazar ilçesinde ise törenler Belediye Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

kaymakamaslan.20141029223352.jpg

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, “Büyük Türk Milletinin tarih boyunca en parlak en anlamlı başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı sosyal dönüşüm hamlesi olan Cumhuriyet; getirdiği açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir hareket kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Türk Milleti cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır.” dedi. 

dsc00894.jpg

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak Cumhuriyet Futsal Turnuvası, masa tenisi, dart, badminton, tekvando yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Selçuk Aslan tarafından ödülleri verildi.

dsc00901.jpg

İlkokullar arası resim ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon dalında düzenlenen Cumhuriyet konulu yarışmalarda ilçe genelinde dereceye girenlere Garnizon Komutanı Ömer Kodaman ödüllerini verdi.

dsc00909.jpg

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdi.

dsc00801.jpg

Halk Eğitim merkezi Folklor ekibinin gösterilerinin ardından bayram, geçit töreniyle sona erdi.

galeri.gif

video.gif

galeri.gif

dsc00804.jpg

dsc00822.jpg

galeri.gif

dsc00841.jpg

dsc00849.jpg

galeri.gif

dsc00857.jpg

dsc00864.jpg

galeri.gif

dsc00870.jpg

dsc00877.jpg

galeri.gif

dsc00883.jpg

dsc00911.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum