1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dağda ararken bağda çıktılar!
Dağda ararken bağda çıktılar!

Dağda ararken bağda çıktılar!

2 gündür kendilerinden haber alınamayınca Kaçkarlarda araması yapılan kayıp dağcılar Ayder’de ortaya çıktı.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Kaçkar dağı zirvesine kış tırmanışı gerçekleştiren Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (KTÜDAKS) üyesi yedi dağcıdan iki gündür haber alınamadığı gerekçesiyle bölgeye arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kaçkarlarda arama yapılırken kayıp dağcılar Ayder’de ortaya çıktı.
30 Aralık 2006 günü kış tırmanışı gerçekleştirmek için 3937 metre yüksekliğindeki Kaçkar dağına tırmanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu (KTÜDAKS) üyesi yedi dağcı genç Cumartesi günü geri dönüş yapmadı. Dağcılara ulaşılamayınca KTÜDAKS kulübünden öğretim görevlisi Yrd. Doç. Ersan Başar, bir grupla beraber bu sabah dağcıları aramak için Ayder yaylasından Kaçkar dağına doğru yola çıktı. 10 kilometrelik bir yürüyüşün ardından Yukarı Kavron yaylasına ulaşan ekip burada olabileceklerini tahmin ettiği arkadaşlarını bulamayınca Jandarmadan yardım istedi. Bunun üzerine Rize ‘den Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting İhtisas Spor Kulübü (KDRK) üyesi beş dağcı haber alınamayan dağcıları aramak için yola çıkarken Jandarma da bölgede çalışma başlattı.
Bölgede arama kurtarma çalışması yapılırken haber alınmayan dağcılar kendi imkânları ile Ayder yaylasına indiği haberi geldi. Fırtınaya yakalandıkları için planlanandan iki gün geç iniş yaptıkları öğrenildi. Rize Valisi Kasım Esen, yaptığı açıklamada “Bize dağcılardan haber alınamıyor diye bilgi geldi. Daha sonra Jandarma komutanımız ve Dağcılık Federasyon başkanımızla görüştüm. Haber alınamayan dağcılar Ayder yaylasına doğru inişe geçtiklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendik” dedi.
“Fırtına gecikmeye neden oldu”
Dağcılık Federasyonu Rize il temsilcisi Bayram Ali Tarakçı, dağcıların dönüş yolunda fırtınaya yakalanmaları nedeniyle iki gün gecikme yaşadıklarını söyledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kolu üyesi yedi dağcıdan iki gün boyunca haber alınamaması Rize’deki yetkililerden gizlediği ortaya çıktı. Gizlice Kaçkar’da arama başlatan KTÜDAKS’lı dağcılar bir sonuca ulaşamayınca yetkilileri olaydan haberdar ettikleri öğrenildi. Haber alınamayan arkadaşlarını aramaya gelen KTÜDAKS sporcuları kulübün imajı zedelenir gerekçesiyle olayı gizlemeye çalışarak “Biz buraya gezmeye geldik” demeleri dikkat çekti. Dağcılar gazetecilerin görüntü almasına da izin vermedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız