1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Deniz bomboş bir tarla, ekelim!
Deniz bomboş bir tarla, ekelim!

Deniz bomboş bir tarla, ekelim!

Rize'ye denizcilik alanında önemli katkılar yapan Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü, yeni projeleriyle yine gündemde...

A+A-

Rize'ye, Denizcilik Meslek Lisesi, Su Ürünleri Fakültesi gibi önemli eğitim kurumlarının kazandırılmasında etkin görev alan Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü, yeni projeler geliştirmeye devam ediyor.

"Deniz bomboş. Denizi bir tarla gibi işleyebilir; ulaşımda, turizmde, sporda çok yönlü değerlendirebiliriz." diyen Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hamit Turna, yeni proje ve çalışmalarını anlattı.


8. Olağan kongresini yaparak yeni dönem çalışmalarına başlayan Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü'nün bir grup üyesi Başkan Hamit Turna ile, Rize Valisi Zekeriya Şarbak'ı makamında ziyaret ettiler.

'İmdat Deniz Büyüyor' sloganıyla deniz kirliliğine karşı mücadele veren Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü üyeleri, Karadeniz yat turizminin gelişmesi için Karadeniz Yat Rallisi'nin düzenlenmesini sağlamıştı.

Kulüp üyeleri şimdi de Rize'de deniz sporlarının genişletilmesi için sahilde bir tesis yapılmasını gündemine aldı.

Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hamit Turna, çocukların; yüzme, yelken, kürek, kano gibi sporları yapabilmeleri için sahilde bir tesis edinmek istediklerini Vali Şarbak'a ilettiklerini belirterek, “Karadeniz'deki balık türlerinin belirlenerek korunması için bazı çalışmalar yapmayı da planlıyoruz. Sahil Parkı'nda, denizlerdeki ve derelerdeki balıkların yaşatılabileceği bir akvaryumun yapılması için de çeşitli girişimlerde bulunmaktayız. Sahilde yapılabilecek bir akvaryum Rize'nin turizmine büyük katkıda bulunabilir.” diye konuştu.

Karadeniz'de yat turizminin gelişmesi için yat limanının tamamlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Turna, “Bu konuda Bayındırlık Bakanımız Sayın Faruk Özak'la da görüştük. Yat limanında kurulacak bir yat yapım ve onarım atölyesi istihdam sağlamaya katkıda bulunur. Gelecek yıl Dünya Rizeliler Günü'nde Rizeli yat sahiplerini Rize'ye çağırmayı düşünüyoruz. Deniz bomboş. Denizi bir tarla gibi işleyebilir; ulaşımda, turizmde, sporda çok yönlü değerlendirebiliriz. Karadeniz'i süsleyebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum