1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dink cinayetine adı karıştı!
Dink cinayetine adı karıştı!

Dink cinayetine adı karıştı!

Dink suikastinde yaşanan bilgi kirliliği devam ediyor. Cinayetle ilgili şimdi de Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş'ın adı geçmeye başladı!

A+A-

Suikast ihbarının yapıldığı dönemde İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, olayların içine çekilmek istendiğini söyledi.
Hrant Dink'e yönelik suikast ihbarlarının yapıldığı dönemde İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, görevden alınan İstihbarat Şube Müdürü Ahmet ilhan Güler'in ihbarın boş çıkması nedeniyle kendisine de bilgi vermediğini açıkladı.
Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın "Bu operasyonda üst düzey F tipi olan doğru kişiye ulaşılması engellenmiştir. Dink'e suikast ihbarı kime gelir, zamanın emniyet müdür yardımcısına. O kim, F tipi olarak biliniyor. Şu anda ise bir ilin emniyet müdürü" şeklinde yer alan açıklamasında kastettiği kişi, şuan Rize İl Emniyet Müdürü olan Şammaz Demirtaş.
Saçan'ın bir gazete yayınlanan röportajında adres gösterdiği Demirtaş ise yapılan açıklamaları yakından takip ettiğinin altını çizerek, "O dönemde bana iletilen bir istihbarat yoktu. İlgili arkadaşımız konuyu takip etmiş, gelen istihbaratlar da boş çıkınca bize bilgi vermemiş. Zaten görevden aldılar. Amaçları beni de olayların içine çekmek. Konuyu yakından takip ediyorum. Yeri geldiğinde adli takibatı da başlatırım. Zaten ortalıkta muazzam bir bilgi kirliliği var" dedi.
Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan, olayın CIA ile bağlantılı tarikatın perde arkasında olduğuna dikkat çekmiş ve başında da Ö.D. adlı kişinin olduğunu öne sürmüştü. Basında iddiaların ardından Demirtaş'a yönelik soruşturma açılıp açılmayacağı henüz netlik kazanmadı.
Demirtaş, İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı aynı zaman da İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da önemli kurmayları arasında yer alıyordu. Demirtaş, halen Rize İl Emniyet Müdürü olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız