1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Dink'in katil zanlısı yakalandı
Dink'in katil zanlısı yakalandı

Dink'in katil zanlısı yakalandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samas, Samsun otogarında düzenlenen operasyonla yakalandı.

A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samas, Samsun'da yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, cinayet zanlısının Trabzon'a gideceği bilgisinin alınması üzerine güvenlik güçleri, düzenlediği operasyonla Ogün Samas'ı Samsun Otogarı'nda yakaladı.
Bu arada Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Gazeteci Hrant Dink cinayeti hakkında edinilen ilk bilgilerin, cinayetin Trabzon'da tasarlandığı ve tetiğe İstanbul'da basıldığı yönünde olduğunu söyledi. <br> <br>Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Vali Yavuzdemir, cinayete yardım ve yataklık yapan herkesin belirlendiğini ve emniyet birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Gelen ilk bilgiler, cinayetin Trabzon'da tasarlandığı ve tetiğe İstanbul'da basıldığı yönünde. Bu işe yardım ve yataklık eden herkes belirlendi. Emniyet birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet birimlerimize güvenin" dedi. Vali Yavuzdemir ayrıca, gözaltına alınan 12 kişiden Ersin Y., Yasin H., Ahmet İ. ve Zeynel Abidin Y.'nin sabah saatlerinde uçakla İstanbul'a gönderileceğini belirtti.
Öte yandan Ogün S.'nin babası Ahmet S.'nin, Pelitli Belde Belediyesi'nde işçi olarak çalıştığı öğrenildi. Ahmet S.'nin, oğlunun 3 gün önce 'İstanbul'a gidiyorum' diyerek evden ayrıldığını söylediği kaydedildi.
Ve İstanbul Valisi'nin açıklaması
İstanbul Valisi Muammer Güler, operasyonla ilgili düzenleği basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:
Biraz önce sayın Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklama ile dün 15 sularında şişli Halasargazi Caddesinde Hrant Dink'in cinayeti üzerine yürütülen soruşturma sonucunda katil zanlısı Samsun'da yakalanmıştır.
İlgili Trabzon'a hareket etmekte olan bir otobüse binmek üzere iken yakalanmıştır. Zanlı yakanmıştır İstanbul'a getirilmektedir.
Zanlı ile bağlantılı olarak Trabzon'da yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 kişi de yarın sabah İstanbul'a getirilecektir.
zanlının üzerindeki bere de üzerinde bulunmuştur. Burda teknolojinin ve uygulamanının ne kadar önemli olduğunun altını çiziyorum. burada herkese teşekkür ediyorum. burada Cumhuriyet Başsavcısı'na da şükranlarımı sunuyorum.
Zanlının kimlik tesbiti ile ilgili bilgiler tesbit edilmiştir. Zanlı bize getirilmektedir. Zanlının anne babası gözaltında değildir. Ancak onların da ifadeleri alınmıştır.
Samsun polisi ve jandarma komutanlığı ile yapılan irtibat sonucu Jandarma komutanlığı tarafından yakalanmıştır.
Babası görüntülerin tv'de yayınlanması üzerine kişinin oğlu olduğunu ve bunun üzerine polise müracaat etmiştir. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce ele geçirilen belgeler ve bilgiler ve cisimler var onlar da yarın bize ulaştırılıcaktır. Bu konu ile ilgili birçok ilde araştırma yapılmıştır.
Zanlı ortaokul mezunu ve işsiz bir kişi olduğu belirtilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız