1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI RİZE’DE
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI RİZE’DE

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI RİZE’DE

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rize’de Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.

A+A-

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının ana temasının “samimiyet” konusunun olduğunu ifade eden Görmez, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah’ın kitabına karşı samimiyet, Peygamberine karşı samimiyet ve bütün müminlere karşı samimiyet hatta bütün insanlara karşı samimiyet. Ama en önce insanın kendi kendisine karşı samimiyeti. İşte efendimiz sevgili Peygamberimiz bu yönünü dikkate alarak biraz da son aylarda son yıllarda hem İslam dünyasında hem ülkemizde büyük samimiyet kaybına uğradığımızı görüyoruz. Dindarlığımız içselliğini kaybediyor. Dünyamız yapaylaştı. Dünyamızda her şey hakikatin önüne geçti, hakikati perdelemeye başladı. Sokaklarda gezerken bakın öyle herkes Rizeliler gibi ağaçların, ormanların içerisinden yürümüyor. Reklam levhalarının, ışıklı panoların arasından geçiyoruz. Sağımıza solumuza baktığımızda sadece yapay, gösteriş ve gösterişçi, imaj ve reklamların arasından geçiyoruz. Onlar bizim hayatımıza sirayet etti. Hayatımızı yapaylık, imaj, gösteriş, reklam ve propaganda kapladı götürdü. Onun için samimiyet diyoruz.”

dynt2.20140414144915.jpg

Hayattaki yapaylığı ve sahteliği dini hayata da aktarıldığını ifade eden Görmez, “Görsünler, duysunlar diye yapmaya başladık. Amel etmeye başladık. Peygamberimizin ifadesi ile gecenin karanlığında karıncanın ayak sesinden daha gizli bir şirk. O zaman Resulü Ekrem bize bunu hatırlattı. Başkası görsün diye yaptığımız hayırlar. Bazı İslam dünyasından muhtelif yerlere camilere halılar hediye ediliyor. Secde ettiğimiz mekânın üzerinde kralın ismini görüyorsun. Her şey de bir gösteriş. Oysa Resulü Ekrem “sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek” buyurmuştu. Hayırsever kavramı gündemimizden çıktı. Yerine sponsor girdi. O sponsorluğu da bir reklama dönüştürdük. Bizi üzecek binlerce örnek vermek mümkündür. Oysa bütün bunlar Allah’a karşı samimiyetimizin ölçüleri olan davranışlarımızdı. İbadetlerimiz, iyiliklerimiz başkasını beğendirmek için yapıldığında bütün anlamlarını kaybeder, hatta zarar dönüşür. Sadece ve sadece için Allah rızası için. İşte onun için bu yıl samimiyete vurgu yapmak istedik. Din samimi olmaktır” dedi.

dynt4.20140414144850.jpg

Program sonrasında Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, salonda bulunanlara gül takdim etti.

dynt3.20140414144902.jpg

dynt5.20140414144831.jpg

dynt1.20140414144956.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum