1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Doğu Karadenizli en çok bu işleri arıyor
Doğu Karadenizli en çok bu işleri arıyor

Doğu Karadenizli en çok bu işleri arıyor

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Doğu Karadeniz’de işverenlerin en çok aradıkları meslek gruplarını açıkladı.

A+A-

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Doğu Karadeniz’de işverenlerin en çok beden işçisi (genel), güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, garson ve satış danışmanı elemanı aradığını bildirdi. 2014 Ocak-Haziran dönemi İŞKUR verilerine göre Doğu Karadeniz Bölgesi İŞKUR verilerine göre Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinden alınan açık iş sayısı toplam 16 bin 168 olduğunu bu 4 ilden alınan toplam açık sayısının yüzde 44’ü Trabzon ilinden alınmış olup alınan açık iş sayısı 7 bin 118 olduğunu dile getiren Yazıcı, " Trabzon ilinden alınan 7 bin 118 açık işin mesleklere göre dağılımı incelendiğinde en fazla açık işin Temizlik Görevlisi mesleğinde olduğu ve bu meslekte alınan açık iş sayısının da bin 451 olduğu görülmektedir. İkinci sırada ise bin 353 açık işle Beden İşçisi (Genel) mesleği bulunmakta iken üçüncü sırada 618 açık işle Güvenlik Görevlisi yer almaktadır.” dedi.

Yazıcı ayrıca “Toplam 16 bin 168 açık işten ikinci en yüksek orana sahip olan Rize ilinde ise 5 bin 293 açık iş alınmış olup oranı ise yüzde 32,7’dir. Rize ilindeki 5 bin 293 açık işin meslekler bazında dağılımına bakıldığında; en fazla açık iş 2 bin 351 açık işle Beden işçisi (Genel) mesleğinden alındı. Rize ilinde ikinci sırada Garson (Servis Elemanı) mesleği yer alırken bu meslekten alınan açık iş sayısı 237’dir. Bu mesleği de 222 açık işle Satış Danışmanı mesleği takip etmektedir. Giresun ilinde ilk 6 aylık dönem itibariyle 2 bin 468 açık iş alınmışken bu sayı söz konusu 4 ilden alınan toplam açık işin yüzde 15,3’üne tekabül etmektedir. Giresun ilinde en fazla açık iş Dikiş Makinesi Operatörü-Kumaş mesleğinden alınmış olup, açık iş sayısı 336’dır. İkinci sırada ise 243 açık işle Beden işçisi (Genel) mesleği yer alırken, üçüncü sırada 184 açık işle Veri Giriş Kontrol İşletmeni mesleği bulunmaktadır. 4 ilden alınan toplam açık işin yüzde 8’ini barındıran Artvin ilinde ise açık iş sayısının bin 289 olduğunu görmekteyiz. Meslekler bazında değerlendirildiğinde en fazla talebin 494 açık işle Beden işçisi (Genel) mesleğinden alındığı, ikinci sırada ise 58 açık işle Beden İşçisi (Temizlik), üçüncü sırada da 57 açık işle Garson (Servis Elemanı) yer almaktadır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız