1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dostluk için pedal çeviren Rizeli
Dostluk için pedal çeviren Rizeli

Dostluk için pedal çeviren Rizeli

Dostluk için İstanbul'dan Gürcistan'a pedal çeviren Rizeli 51 yaşındaki Ömer Ekşioğlu, 7 günde 745 kilometrelik yol kat ederek Samsun'a ulaştı.

A+A-

Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostluğun pekişmesi için İstanbul'dan Gürcistan'a pedal çeviren Rizeli 51 yaşındaki Ömer Ekşioğlu, 7 günde 745 kilometrelik yol kat ederek Samsun'a ulaştı.
İstanbul Zeytinburnu'nda esnaflık yaptığı öğrenilen 4 çocuk babası 2 torun dedesi Ömer Ekşioğlu, Samsun girişinde ter içinde pedal çevirmeyi sürdürürken, "Çok yoruldum. 7 gündür yollardayım. Zannediyorum, bir 7 gün daha pedal çevireceğim. Gürcistan'a Türkiye'den selam götüreceğim. Dostluk için Gürcistan'a gidiyorum" dedi.

Türkiye'nin Gürcistan ile tarihten gelen bağları olduğuna dikkat çeken Ömer Ekşioğlu, bu bağların kuvvetlenmesi için bir nebze de olsa katkısı bulunursa çok sevineceğini ifade ederek, "Batum, 400-450 yıl Osmanlı idaresi altında kalmış. Daha sonra yapılan anlaşmalarla sınırlarımız dışına çıkmış. Orada Acara Bağımsız Bölgesi var. Bu bölgedeki insanlar Türkçe konuşuyor. Ben bu tarihten gelen bağı çok iyi bildiğim için oradaki insanları ziyarete Gidiyorum. Benimki bir dostluk ziyaretidir. Oradaki insanların unutulmadığını, Türkiye'nin onları çok sevdiğini anlatmaya çalışacağım" diye konuştu.
Yollarda çok fazla zorlukla karşılaşmadığını, sadece duble yol çalışmalarının yapıldığı yerlerde biraz sıkıntı çektiğini, rampa çıkmanın ise kendisini çok yorduğunu kaydeden Ömer Ekşioğlu; İstanbul, İzmit, Bolu, Çankırı, Çorum ve Amasya'yı aşarak Samsun'a ulaştı. Bundan sonra Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'e doğru pedal çevirecek olan Ömer Ekşioğlu, yaklaşık bin 500 kilometre yolu aşıp Gürcistan'a varacak.
Ömer Ekşioğlu, Ağustos 2005 tarihinde de İstanbul'dan Artvin'e Karadenizli Rock Sanatçısı Kazım Koyuncu anısına Çernobil'i protesto için pedal çevirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum