1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dünya Rizeliler Günü hazırlığı
Dünya Rizeliler Günü hazırlığı

Dünya Rizeliler Günü hazırlığı

Rize Valisi Kasım Esen, Rizeli olmanın bir ruhu olduğunu belirterek bunun da geleneklerde gizli olduğunu söyledi.

A+A-

Göktürk FIRAT
Bu yıl ilki düzenlenecek olan 26 Ağustos Dünya Rizeliler Günü için hazırlıklar sürüyor. Bir Rizeli olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı programla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, "Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar hemşehrilik hukukunun hayata geçirilmesini Dünya Rizeliler Günü ile mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Rizeli olmanın bir ruhu vardır ki bu geleneklerde gizlidir. Dünya Rizeliler Günü nedeniyle Rizeliler arasında kültürel mirası koruyup sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Bununda hemşerilik bilincinin üst seviyeye çıkarılması ile mümkün olacağını düşünüyoruz" dedi.
"Başbakanımızda Dünya Rizeliler Günü'ne katılacak" diyen Vali Esen "Rizeliler'in fahri başkanı başbakanımız seçildi. Birde Dünya Rizeliler başkanı ve yardımcısı seçilecek. Bu başkan ve yardımcısı her yıl değişecek. Böyle olunca da değişik Rizeliler'in enerjisi Rize'ye taşınacak ve Dünya markası bir Rize oluşacak. Dünya Rizeliler Günü ile büyük Rize buluşmasını gerçekleştireceğiz. Çok sayıda sanatçı, siyasetçi ve bürokratı davet ettik" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız