1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dünyanın en zeki insanı Rize'de!
Dünyanın en zeki insanı Rize'de!

Dünyanın en zeki insanı Rize'de!

Dünyanın en zeki insanı kabul edilen Prof. Dr. Naida Camukova, Özel Bilge Okulu’nun davetlisi olarak Rize'de bir konferans verecek.

A+A-

Dünyanın en zeki insanı kabul edilen Prof. Dr. Naida Camukova, Özel Bilge Okulu’nun 10’uncu kuruluş yılı dolayısıyla Rize’ye davet edildi. Prof. Dr. Naida Camukova’nın 27 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi büyük salonunda “Eğitimde Başarı ve Özgüven” konulu bir seminer vereceği belirtildi.
Naida Camukova kimdir?
10 Ekim 1976 tarihinde Moskova’da doğdu, 1 yaşında düzgün konuşmaya başladı, 2 yaşında okuyup yazmaya başladı, 3,5 yaşında İlkokula başladı, 4 yaşında Kur’anı Kerim’i ezberledi, 8 yaşında ilk kitabı basıldı, 11 yaşında lise ve kolej eğitimini Üstün başarı ile tamamladı, 14 yaşında Üniversiteyi bitirdi, Doktora öğretimine ve Üniversitede Asistanlığa başladı, 24 yaşında Profesör oldu ve Dünyanın En Genç Profesörü ünvanını aldı, 300 sayfalık bir kitabı 2 saatte okuyarak, kitap hakkında sorulan her soruya yanıt verebiliyor, Hafızasında 3.000’den fazla kitap bulunuyor, Tüm IQ testlerinden Picasso ölçüm standartlarına göre 360 üzerinden 357, 140-200 seviye arasında değişen Instain ölçüm standartlarına göre 200 zeka seviyesinde çıkan Camukova, bilim dünyası tarafından dünyanın en zeki insanı kabul ediliyor.
Bu güne kadar 25 tane çeşitli branşlarda hazırladığı çalışmaları makale ve kitap olarak yayınlandı, Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Farsça ve Türkçe olmak üzere 7 dili ana dili gibi biliyor, Türkçenin Türkiye, Azeri, Tatar, Gagavuz, Kumuk, Nogay, Karaçay ve Kazak lehçelerini konuşabiliyor. Dağıstan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir. Türkiye Özel Okullar Birliği ile birlikte, Türkiye’deki üstün zekâlı çocukların eğitimi ile ilgili bir merkez açma çalışmalarını yürütüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum