1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dünyanın en zeki insanı Rize'deydi!
Dünyanın en zeki insanı Rize'deydi!

Dünyanın en zeki insanı Rize'deydi!

Dağıstan Devlet Üniversitesi'nin "Dünyanın en akıllı kadını" ünvanlı öğretim üyesi Prof. Dr. Camukova Özel Bilge Okullarının davetlisi olarak Rize'ye geldi.

A+A-

Pazar günü Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Eğitimde Başarı ve Özgüven'' konulu konferansa konuşmacı olarak bilim çevreleri tarafından Dünyanın En Zeki İnsanı olarak kabul edilen Prof.Dr. Naida CAMUKOVA katıldı.




Özel Bilge Okulları’nın kuruluşunun 10. Yılı nedeniyle düzenlediği, “Eğitimde Başarı ve Özgüven” konulu konferans büyük beğeni topladı. Konferansa İl dışından Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. İrfan Erdoğan, Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Dr.Rüstem Eyüboğlu,Ümraniye Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Konya İdeal Koleji Kurucusu Tayfun Özdemir, Samsun Meralcan Okulları Kurucuları Kemalettin ve Meral Erbilgin, Rize’den, Rize Üniversitesi Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize Valisi Eşi Halide Esen, Vali Yardımcıları ve eşleri Rize Belediye Başkanı Eşi, Güneysu Kaymakamı Murat Dikbaş, Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ve şube müdürleri, öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitilecek insanın doğru tanınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Camukova, ''Eğitim verilecek insanın kapasitesi, imkânları bilinirse onu cezalandırmadan eğitebiliriz. Yani herkese kapasitesine göre davranılmalıdır. Bu başarıya ulaşmak için şarttır'' dedi.

Türkiye'deki üstün potansiyelli çocuklara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Camukova, ''Üstün zekâya sahip çocuklara yönelik eğitim vererek önce Türkiye'nin sonra ise dünyanın faydalanması sağlanmalıdır. Onlara yönelik eğitim sistemi, devlet politikası haline gelmelidir'' diye konuştu.

Camukova, “Eğitim; insanın mekân değiştirerek anne karnında dünyaya ilk geldiği andan itibaren başlamalı. Bir insanın ahlaki yönünün oluşması, onun hayat boyunca yaşam tarzını devam ettirmesi 7 yaşına kadar olgunlaşmasından ibarettir. İnsan beyni yapacaklarını, göreceklerini, hayat tarzını 7 yaşına kadar seçer tamamlar ve bitirir” diyerek okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Konferansın son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları cevaplandıran, Prof. Dr. Naida Camukova, Türkiye gündemini meşgul eden sorunlara da değinerek, özellikle ÖSS ve OKS sınav sisteminin değişmesi gerektiğini vurguladı. 24 yaşında profesör olarak ''Dünyanın en genç profesörü'' unvanını alan Camukova, konuşmasında hayatından da örnekler verdi.

Bilge kişiler seçildi
Bilge Okulları’nın kuruluşunun 10. yılı nedeniyle düzenlenen “Eğitimde Başarı ve Özgüven” konulu seminer sonrasında yapılan törende 2007’nin “BİLGE KİŞİ”lerine Okul Kurucusu Hamit Turna tarafından plaket sunuldu.

Bilge Okullarında her yıl geleneksel olarak Türkiye’nin ve Rize’nin eğitimine katkıda bulunan kişiler arasından yılın “BİLGE KİŞİ”leri seçiliyor.
Türkiye’de 2007 yılı “BİLGE KİŞİ”leri Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan’a plaketini Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Dağıstan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Naide Camukova’ya plaketini Rize Valisi Eşi Halide Esen, Türkiye Özel Okulları Birliği Başkanı Dr. Rüstem Eyüboğlu’na plaketini Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ve Ümraniye Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin verdiler.
Rize’de Özel Bilge İlköğretim Okulu Müdürü Satı Turna’ya plaketini Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Dr. Rüstem Eyüboğlu, Özel Bilge İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğretmeni Nurfelek Nurdoğan’a plaketini, Prof.Dr. Naida Camukova verdi. Tören sonunda yılın “BİLGE KİŞİ”si seçilenlerle toplu resim çektirildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum