1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. DYP ve Anavatan gitti DP geliyor!
DYP ve Anavatan gitti DP geliyor!

DYP ve Anavatan gitti DP geliyor!

DYP ve Anavatan birleşiyor. İki partinin son genel başkanları Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu ortak açıklama yaptılar. Yeni partinin lideri kim?

A+A-

Mumcu konuşması
Anavatan ve DYP olarak ortak irademizi dile getirdik. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımıza geleceğimeze hayırlı uğurlu olsun.
Çok partili demokratik hareketin içinde olan iki büyük partinin bir çatı altında buluşmaları ülkemiz adına büyük bir kazançtır. bu kazancın ne anlama geldiği ülkemiz için geldiği önümüzdeki yıllar yüzylıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır.
Bu sürecin tamamlanmasında emeği geçen partilerin teşkilatlarına delegelerine hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. yaptığımız iş bir vatan hizmetidir. çıktığımız yolun bir vatan borcu olduğunu ödemek olduğunu ifade etmek istiyorum.
Ağar konuşması
Bugün güzel bir gün hayırlı bir gün. Siyasette yeni bir dönem başlıyor. Geçmişte ceberrut bir duruma karşı Demokrat partinin ortaya koyduğu tavrı bugün bir ruh ikizi oluşmuştur. Bu ruh ikizi inançların muhafızlığa soyunmuş AKP ve CHP'nin karşısına durmuştur. Bugün bu hareket ülkeyi iki kutuba mahkum edenlere karşı çıkmıştır. Millet müsterih olsun huzurlu olsun. Bundan sonraki dönem büyük Türkiye'yi yeniden oluşturma dönemi olaccaktır. Bundan sonraki dönem az konuşup çok çalışma dönemi olacaktır.
Sorular
YSK'na göre seçime yeni isimle katılma konusunda
Mumcu,
Hukukçularımızla bu konuyu görüştük. Biz seçimden önce bu birleşmeyi gerçekleştirmek seçime Demokrat Parti ünvanı adı altında girmek için hareket ettik. Bu konunun seçim kanunu için sıkıntı olmayacaktır.
Millet bizden bunu başarmamızı istiyor, biz bunu başaracağız. Milletimize duyurmak istediğimiz bu birlikteliğin nasıl bir barış huzur ve bereket getireceğini ortaya koymaktır. Biz bunu sağlamak için yola çıktı. Demokrat parti sözü millete vermenin adresidir. Burada evrensel demokrasi kavramına olan inancımızı vurgulamak isteriz. Siyasetimizin hedefleri ve ilkelerini apaçık şekilde ortaya koyacağız.
Ağar,
"Biz burada birlik bütün oluyoruz. Biz tek bir siyasi parti olacağımız için hiçbir sorun olmayacaktır. gelip geçici değil devamlılığı olan bir birleşme olacaktır. Adaylar veya başka konular tamamen daha sonrasının işidir. Siyasi Partiler Kanunu içinde kararları alacak genel kurullardır genel kurullar da bu kararı alacaktır.
Türkiye'de değerleri çatıştırmadan milletin talepleri ile devletin gerçeğini birleştiren Demokrat Parti bunu ortaya koymuştur. Evrensel değerler aynı çatı altında örtüştürülmüştür.
İki parti liderinin ortak basın toplantısında dikkat çeken nokta Anavatan lideri Mumcu'nun Ağar için sürekli 'Genel Başkan' ifadesini kullanması oldu. Mehmet Ağar ise gazetecilerin sorularında ilk cevap için ilk sözü Erkan Mumcu'ya verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum