1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DYP'den Ak Partiye sert suçlama!
DYP'den Ak Partiye sert suçlama!

DYP'den Ak Partiye sert suçlama!

DYP Rize İl Başkanı Köksal Toptan kendilerini meclise girmemekle eleştiren Ak Parti'ye ağır suçlamalarda bulundu.

A+A-

İlyas GÜR - DYP Rize İl başkanı Köksal Toptan partili arkadaşlarıyla seçim startını verdi. Toptan Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girmemeleri nedeniyle kendilerini eleştirenlere sert cevap verdi Toptan demokrasi konusunda geçmişte 3 şehit verdiklerini ifade ederek, “demokrasiyi bizi eleştirenler gelip benden alsın” dedi.
DYP Rize İl Başkanı Köksal Toptan, “1946 yılında yeter söz milletindir diyerek yola çıkan bizler demokrasinin mihenk taşıyız. 1946 yılında ezanı Türkçe’den Arapça’ya çeviren yine bizleriz.1960’da 40 bin imam hatipliye kadro veren de biziz. Ülkeyi son zamanlarda laik anti laik diye ayıran AKP değil mi?. Buna müsaade mi edecektik. Bugün AKP’nin içinde bulunanlar Sayın Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı seçilirken neden meclise gelmediler. Bunu açıklamaları lazım” dedi
Toptan AKP’nin birçok konuda CHP ile ortak hareket ettiğini ifade ederek, “AKP zinayı suç olmaktan çıkartırken, ruhban okullarını açarken, PKK’lılara pişmanlık yasası çıkarılırken CHP’lilerle birlikte hareket etmedi mi? Cumhurbaşkanlığı seçiminde DYP’nin meclise girmemesinin sebebi var. Demokrasiyi sevdiğimiz için, kardeşkanı dökmek istemediğimiz için meclise gelmedik. Bu ülkeyi bir kavga ortamından kurtardık. Biz bir yıl önce seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını, Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istedik. O zaman teklifimize hayır diyen AKP şimdi neden bunda ısrar ediyor” dedi.
DYP Rize İl başkanı Köksal Toptan AKP’nin 5 yıldır Türkiye’yi gerdiğini de iddia ederek, “Askerle, polisle, çiftçiyle çatışan, şehit ailelerini üzen, Türkiye’nin dış politikada yüzünü karartan, askerimizin başına çuval geçiren bir parti ile meclise girip birlikte mi hareket edecektik. Biz 1946 yılından beri gelen bir partiyiz, kimsenin uydusu ya da yandaşı olmayız. Bu ülkeyi bu hale getiren AKP hükümetidir. AKP mağdur siyaseti oynayıp vatandaştan oy kapmanın peşlindedir. Buna DYP olarak izin vermeyeceğiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum