1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Eğitim bitti, karneler dağıtıldı
Eğitim bitti, karneler dağıtıldı

Eğitim bitti, karneler dağıtıldı

Rize'de ilk ve orta dereceli okullarda 2006-2007 eğitim öğretim yılı bugün düzenlenen karne törenleri ile sona erdi. Rize'de 66 bin 350 öğrenci karne aldı.

A+A-

Rize Valisi Kasım Esen, Rize'nin Güneysu İlçesine bağlı Yeşilköy'deki Kazım Türkoğlu İlköğretim Okulu'nda karne törenine katıldı.
Rize'de ilk ve orta dereceli okullarda 2006-2007 eğitim öğretim yılı bugün düzenlenen karne törenleri ile sona erdi. Rize'de 66 bin 350 öğrenci karne aldı. 5 bin 100 öğrenci ilköğretim okulundan mezun olurken, 4 bin 200 öğrenci orta dereceli okullardan mezun oldu. 
Kazım Türkoğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Esen, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğuna değinerek, "Öğretmenlerimiz belki kırmızı plakalı araçlara binemez. Meşhur olamazlar, paraları olamaz ama dünyanın en büyük zenginliği olan genç beyinleri şekillendirme gücüne sahiptirler. Bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve kutsal bir meslektir" dedi.

Vali Kasım Esen daha sonra adını taşıyan okulu yaptıran Kazım Türkoğlu'na bir teşekkür plaketi verdi. Vali Esen, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgelerini ve hediyelerini takdim etti. Karne töreni okul müzik öğretmenlerinin gitar ve saz eşliğinde söyledikleri türkülerle sona erdi.

Rize Özel Bilge Okullarında bugün 8. ve 11. Sınıflar için mezuniyet töreni düzenlendi. Okul bahçesine kurulan platformda düzenlenen törene bütün veliler ve öğrenciler katıldı. Törende il bazındaki sınavlarda dereceye giren öğrencilere ve voleybol minikler kategorisinde Türkiye 9.su olan voleybol takımı öğrencilerine madalyaları verildi. Ayrıca tüm personele, Aile Birliği üyelerine, Sınıf annelerine ve servis şoförlerine teşekkür belgesi verildi. Öğrenciler bütün bir senenin yorgunluğunu kep atarak üzerlerinden attılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız