1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ekrem Orhon Rize'de anıldı
Ekrem Orhon Rize'de anıldı

Ekrem Orhon Rize'de anıldı

Rize Belediyesi eski başkanlarından Ekrem Orhon ölümünün 24. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Rize Belediyesi tarafından kaledeki kabri başında yapılan anma programına Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, Daire Müdürleri, Ekrem Orhon’u tanıyanlar ve mesai arkadaşları katıldı.

Anma programında konuşma yapan Merhum Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu “Kendini vatanına adamış, o yıllarda cebinde Robert kolej ve ABD İllinois diplomaları olmasına rağmen; işçileriyle dağ başlarındaki şantiyelerde aynı sofrayı paylaşmış, genç Cumhuriyetin kalkınması için yol – köprü – tünel mühendisi olarak ülkesinin batısı yerine doğusunda çalışmış babam için hazırlanan bu törenlerden gurur duyuyor ve başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rize – İspir – Erzurum yolunda görev başındayken son nefesini veren Ekrem Orhon’un ölüm yıldönümünde konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı “Adını dünyaya duyurmuş, Rize ve Rizeliler için çalışmış, ülkesinin kalkınması için dağ bayır dolaşmış Merhum Reisimizi buruk bir şekilde anıyoruz. Fakat diğer yıllarda olduğu gibi bu yılki anma programında da onun yanında etraflaşan, yapmış olduğu yenilikler sayesinde varlık sahibi olmuş kişileri yine burada göremedik. Bundan üzüntü duyuyorum. Rizeli böyle olmamalı” dedi.
Programın devamında Eğitimci-Yazar Azmi Kandemir Ekrem Orhon için yazmış olduğu şiirle herkesi duygulandırdı.

Konuşmaların ardından Ekrem Orhon’un ölüm yıl dönümü münasebetiyle gönderilen telgraflar okundu.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafız Özak göndermiş olduğu telgrafta “Ömrünü milletin hizmetine adamış bir büyük devlet adamı Ekrem Orhon amcamıza Allahtan rahmet, onu yaşatan tüm katılımcılara ve özellikle vefakâr kızı Çayhan hanıma sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.
Telgrafların okunmasının ardından Mustafa Yılmaz, Ekrem Orhon’un kabri başında Kuran-ı kerim okudu. Ardından Kuran kursları müdürü Naci Çakmakçı dua etti. Tören Kale Çay Bahçesinde verilen ikramla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız