1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ekşioğlu'ndan HES'e karşı tavır
Ekşioğlu'ndan HES'e karşı tavır

Ekşioğlu'ndan HES'e karşı tavır

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşioğlu, İkizdere'de yapımı düşünülen 8 adet Hidroelektrik Santrali'ne karşı tepkilerini ortaya koyacaklarını söyledi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşioğlu, İkizdere İlçesi'nde yapılması düşünülen hidroelektrik santrallerinden vazgeçilmesi halinde vadide her türlü turizm yatırımını yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Türkiye'nin en büyük vakıflarından bir tanesi olan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşioğlu, İkizdere İlçesi'nde yapılması planlanan hidroelektrik santrallerinden vazgeçilmesi ve İkizdere'de turizme yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Hafta sonu Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda düzenlenmesi planlanan yayla şenlikleri öncesi Rize'ye gelen Ali Ekşioğlu yaptığı açıklamada, "Bu yıl 12.'si düzenlenecek olan şenliğimizde küresel ısınmaya dikkat çekerek İkizdere Vadisi'nde yapılması planlanan 8 adet Hidroelektrik Santrali'ne karşı tepkimizi ortaya koyacağız. Biz bu santrallerin yapılmasına müsade etmeyerek vadimizi koruyacağız. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Vadimizi bize bıraksınlar, biz burada turistik anlamda yatırımlar yapalım. Santrallerden vazgeçilmesi halinde her türlü turizm yatırımını yapmaya hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum