1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Emice, Rize'de final yapacak
Emice, Rize'de final yapacak

Emice, Rize'de final yapacak

Rizeli halk kahramanı İpsiz Recep'in hayatını anlatan Emice adlı oyun 16 Mayıs günü Rize'de final gösterisi yapacak. Oyunun sinemaya aktarılacağı belirtildi.

A+A-

İstiklal Savaşı’nın büyük kahramanlarından İpsiz Recep Reis’in hayatını konu alan emicetiyatro oyunu, Ankara, İstanbul ve Sakarya turnelerini tamamlayarak Rize’ye döndü. 16 Mayıs Çarşamba günü İsmail Kahraman Kültür Merkezi salonunda beşinci kez sahne alacak olan tiyatro oyununun sinemaya dönüştürülmesi için çalışmalar da başladı. İstanbul’da oyunu seyreden Kadir İnanır; “Sinemada finalimi İpsiz Recep’le yapmak istiyorum. Ben bu ekiple Türkiye’yi sarsarım” şeklinde konuşurken şarkıcı Erol Evgin de oyunda yer alan ve İpsiz Recep’e atılan türkünün bestesini isteyerek, tüm ülkeye duyurmak için çalışacağını ifade etti.

Senaryosu Mehmet Polatoğlu tarafından kaleme alınan ve Yavuz Alaca yönetiminde kırk gencin fedakârlıkları ile halkın hizmetine sunulan oyun, Karasu’da da yoğun ilgi gördü. Oyunun tekrar sahnelenmesi için ricada bulunan ilçe kaymakamı, ilçe protokolü ile birlikte Rize’de yapılacak olan finale de katılabileceklerini ifade etti.
16 Mayısta sahnelenecek olan oyuna Rizelilerin ilgisi büyük. Bazı okullar oyunun özel olarak kendi okullarının öğrencilerine sergilenmesi için Gençlik Merkezi Müdürlüğünden talepte bulundular. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz; “Öğretmenlerimizin, hemşerilerimizin heyecanlarını paylaşıyoruz. İpsiz Recep Reis gibi büyük bir kahramanı öğrencileri ile buluşturmak istiyorlar. Talepleri değerlendiriyoruz. İmkânlarımızı zorlayarak, isteklere olumlu cevap vermeye çalışacağız” dedi.
16 Mayısta sahnelenecek oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin dördüncü katında bulunan Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nden temin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum