1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Erdoğan, Yılmaz'ı topa tuttu
Erdoğan, Yılmaz'ı topa tuttu

Erdoğan, Yılmaz'ı topa tuttu

Dün akşam Trabzon'da konaklayan Başbakan Erdoğan, katıldığı canlı yayın TV programında Yılmaz'la ilgili soruya bakın ne cevap verdi;

A+A-

Başbakan Erdoğan, Bağımsız aday Mesut Yılmaz’a "Bakan, Başbakan, Genel Başkan olarak yürütemediğin bu görevi bağımsız olarak nasıl yürüteceksin? Sen, parti olarak merkez sağı dolduramadın da şahıs olarak mı dolduracaksın? Bunlar vatandaşımızı enayi mi sanıyorlar?" diye çıkıştı.

"Genel Başkan olarak yürütemediğin bu görevi bağımsız olarak nasıl yürüteceksin"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane mitinglerinin ardından geldiği Trabzon’da katıldığı yerel bir televizyon kanalının canlı yayın programında Rize'den Bağımsız Milletvekili adayı olan Mesut yılmaz'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan "Başbakanlık, Bakanlık yaptığı dönemi al, daha sonra Başbakan olacaksın, başında bulunduğu partiyi al, sürekli geri götüreceksin ve ondan sonra da 2002 seçimlerinde kaybedeceksin, kaybettikten sonra çekildim diyeceksin, çekildim dedikten sonra tekrar geleceksin Rize'den aday olacaksın. Beyefendi ya sen Bakan, Başbakan, Genel Başkan olarak yürütemediğin bu görevi bağımsız olarak nasıl yürüteceksin? Sen parti olarak merkez sağı dolduramadın da şahıs olarak mı dolduracaksın? Bunlar vatandaşımızı enayi mi sanıyorlar? Benim hemşerilerim buna müsaade etmeyecektir" dedi.
"Mesut Yılmaz yalan söylüyor"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağımsız Rize Milletvekili adayı Mesut Yılmaz'ın Rize'ye hizmet verilmediğini iddia ettiğini belirterek "Hastaneyi nereden aldık nereye getirdik? Karadeniz sahil yolunu nereden aldık nereye getirdik? Mesut Yılmaz’ın Karadeniz sahil yolu başladıktan biz gelene kadar yaptığı yüzde 35’dir. Kendisi yüzde 55 olduğunu iddia ediyor, yalan söylüyor. Ben belgelerle konuşuyorum. Bunlar kime neyi anlatacak. Bu gerçekleri halkın gözünden nasıl kaçıracaklar. Mesut Yılmaz ile ilgili ortada yolsuzluk iddiaları varken bunun üzerine gidilmemesi parlamentonun halk nezdinde itibarını zedelemez miydi? Ortada görevi ciddi kötüye kullanma varsa milletvekili kalkar bunu sorar. Enerjide, Bayındırlıkta sordular" dedi.
"Rize’nin bir çocuğu olarak ben zaten memleketime hizmeti vereceğim"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rizeli olduğunu belirterek "Ben Rizeliyim. Ama İstanbul’da uzun yıllar hizmet ettim. Oradan aday olmam halinde partim daha ciddi oy alırdı. Rize’nin bir çocuğu olarak ben zaten memleketime hizmeti vereceğim. Tüm illerde olduğu gibi, bizim 81 vilayette hizmetlerimiz var. Ayrım yapmadan her yere hizmeti verdik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
33 Yorum