1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Esen ile Bayramoğlu ters düştü!
Esen ile Bayramoğlu ters düştü!

Esen ile Bayramoğlu ters düştü!

Milletvekili Ali Bayramoğlu 4. sürgünle ilgili Valiliğin açıklamasını hata olarak değerlendirirken, Vali Kasım Esen, tarih ve görev sahası vurgusunda bulundu.

A+A-

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yaş çay hasat süresinin uzatılması konusunda AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'na atfen haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Rize'de bir süre önce yapılan çay çalıştayında alınan kararların, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına valilik aracılığıyla iletildiği anlatılan açıklamada, bakanlığın açıkladığı tarihlerin ticaret borsası, çevre il valilikleri, kaymakamlıklar, ziraat odaları, Ulusal Çay Konseyi ve diğer ilgili kuruluşlara iletildiği, bu kuruluşlardan herhangi bir itiraz gelmediği kaydedildi.

Açıklamada, Ulusal Çay Konseyinin kararın tavizsiz uygulanmasını talep eden ve kararın ittifakla alındığını belirten açıklamasını valiliğe gönderdiği anlatılarak, şöyle denildi: ''Ulusal Çay Konseyi kararını 22 Eylülde almasına rağmen, yazının aslını valiliğe bir ay gecikmeyle iletmiştir. Bu karar, valiliğimizce ilgili yerlere bildirilmiştir. Ancak özel sektör fabrika sahipleri ve sivil toplum örgütlerinin konudan haberdar olmadıkları şeklinde sözler valiliğimize yansımıştır. Olayın sorumlusu Vali ve Milletvekili Ali Bayramoğlu'nun olduğu şeklinde spekülasyonlar yapılmıştır. Halbuki konseyde ticaret odaları, Çaykur, ziraat odaları ve özel sektörün temsilcileri vardır. Alınan karar da bu kuruluşlara iki kez gönderilmiştir. Valiliğin konuyla ilgili bir kararı olmadığı halde iklimsel koşullara veya bilimsel verilere göre bu tarihlerde esneme yapılabileceği kamuoyuna duyuruldu, ancak valiliğe bir başvuru olmadı. Yapılan spekülasyon üzerine Tarım İl Müdürlüğüne bilimsel bir heyet kurarak yaş çay hasat tarihinde bölgesel ve işletme bazında 10-15 günlük tolerans tanıma yetkisi verilmiştir. Üreticiye müeyyide uygulanması alınan kararlarda mevcut olmayıp, alınan karar çayın kalitesi ve ekstrat oranıyla ilgilidir. Ancak valiliğin çay hasat tarihlerinin bilimsel verilere, iklimsel ve bölgesel şartlara göre esnetilmesi görüşlerinde bir değişiklik mevcut değildir.''

BAYRAMOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!
AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize'de katıldığı bir televizyonun canlı yayın programında, 4. sürgün yaş çay hasadının yasaklanması konusunda son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili; Valiliğin yaptığı açıklamaların ciddi hata olduğunu söyleyerek, “İklimsel şartları göz önünde tutarak hasat zamanının uzatılması Valiliğin görevidir. Hasat konusunda önceden Valiliğin bir girişimi ve uyarısı olmadı. 10–15 gün önce duyurularak, üreticinin mağdur edilmemesi gerekirdi. Yapılan hasadın yasaklandığı açıklamasının ardından bu işin sorumluları Ulusal Çay konseyi Başkanı ve üyeleriymiş gibi basın bülteni ile konsey görev dağılım listesinin yayınlanması da doğru olmadı. Valilik burada ciddi hata yaptı. Herkes sorumluluğunu bilerek hareket etmek zorundadır. Burada bir hata varsa, ben sorumluluğu üzerime alıyorum. Kamuoyu sağlıklı bilgilendirilmeden bu yönde açıklamalar doğru değildir. Burada yapılmak istenen kaliteli çay üretimini sağlamaktır” şeklinde açıklamalar yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum