1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Eski Genel Müdür bombaladı
Eski Genel Müdür bombaladı

Eski Genel Müdür bombaladı

Çaykur eski genel müdürü Tuncer Ergüven, Çaykur'da yaşanan sıkıntının plansızlıktan kaynaklandığını öne sürerek "Bir ulemaya danışın!" dedi.

A+A-

Çaykur Eski Genel Müdürü Tuncer Ergüven, yaş çayda gerektiği ölçüde alım planlaması yapılmadığını ileri sürerek Çaykur’un, yaş çay kampanya açılışını 10 gün önceye çekerek 60 bin ton çayı daha erken alabileceğini iddia etti. Ergüven, işçi alımındaki sıkıntılara da dikkat çekerek, “Ancak başta işçilerin yetersizliği olmak üzere olumsuz şartlarla beraber kampanyaya sıkıntılı başlamış oldular.” şeklinde konuştu.
Sezon için yeterli alım ve çalışma programı yapılmadığını da kaydeden eski Genel Müdür Ergüven, “Bu sezon sancılı bir şekilde yaş çay kampanyasını açtılar. Plansız programsız girilen kampanya ancak bu şekilde kör topal yürür. İyi planlama yapılsaydı 60 bin ton yaş çayı müstahsilden erken alınmış olurlardı. Çayda randımanı yüzde 15-17’lere düşürünce kurumda 25 bin, özel sektörde ise 50 bin ton stok oluşturdular. Kaçak ve sahte çaylara karşı uyudular. Hatta örtbas ettiler. Bunlar hayalde fazla gezdiler. Kısacası hikâyenin sonu iyi gelmiyor. Haftanın 2 günü alım yok, dekar başına 10 kg alım yapılıyor.” dedi.
Çaykur’un izlediği alım politikası ve dekar başına uygulanan 10 kiloluk kontenjan ile çay alımının devam etmesi halinde yaş çay yaprağının bozulacağını anlatan Tuncer Ergüven, “Dekara 10 kg kontenjan ile çay alırlar ise günde 8 bin tonluk bir mubaya orataya çıkar. Çaykur’daki günlük 6 bin 600 tonluk işleme kapasitesi ise her gün bu çayı alır. Üretici rahat eder. Demek ki kurum kapasitesini kullanmıyor. Bir ulemaya danışmaları gerekir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum