1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. EYLEME KATILAN İŞÇİ GÖREVİNDEN ALINDI!
EYLEME KATILAN İŞÇİ GÖREVİNDEN ALINDI!

EYLEME KATILAN İŞÇİ GÖREVİNDEN ALINDI!

Pazar'daki çay eylemine katıldığı gerekçesiyle Çaykur çalışanı Metin Posta'nın iş hakkı fesih edildi! Posta, izin evrakının daha sonra daksille silindiğini iddia etti!

A+A-

Rize’nin Pazar İlçesi’nde bulunan Melyat Çay Fabrikası işçilerinden Metin Posta’nın, 21 Mayıs tarihinde Pazar İlçesi’nde Çaykur’un protesto edildiği eyleme izinsiz katılarak basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle ihbarsız ve tazminatsız olarak iş hakkı fesih edildi.

EVRAKTA OYNAMA YAPILDI!

Çaykur, Metin Posta'nın izinsiz olarak eyleme katıldığı gerekçesiyle iş hakkını fesih ederken, bugün Gazeteciler Derneğinde bir basın açıklaması yapan Posta, izin kâğıdını çıkararak, "İzinsiz ve mazeretsiz iki gün izne gelmediğim gerekçesi ile hakkımda soruşturma açılarak iş hakkım fesih edildi. Ancak ben 21 Mayıs tarihi itibariyle 4 gün ücretli izin kullanma talebinde bulunmuştum. Dilekçem Müdür vekili G. Z. tarafından onaylanmış, fakat haberler basına çıkınca daksille silinip iptal edilerek sümen altı yapılmıştır." dedi.

"28 Yıllık işçiyim uzun süre sendika yöneticiliği yapmış birisi olarak iş yerini izinsiz ve mazeretsiz olarak terk etmenin yasal olmadığını bilen bir kişiyim." diyen Posta, "28 yıllık işçilik hayatımda 1 saat izinsiz olarak iş yerini terk etmedim” diye konuştu.

posta1.jpg

“ÇAY MI ÇALDIM, HIRSIZLIK MI YAPTIM?”

Posta, haksız yere iş hakkının fesih edildiği gerekçesi ile Çaykur Genel Müdürlüğü aleyhinde ve resmi izin dilekçesinin üzerindeki olur yazısını sildiği iddiası ile G.Z hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekleyerek, "Çaykur tarihinde böyle bir işten çıkartma söz konusu olmamıştır. Çay mı çaldım, hırsızlık mı yaptım, kurumu zarara mı uğrattım? Yoksa bu, işten çıkarmaların bir başlangıcı mı? Özelleştirmenin bir adımı mı? Bugün itibariyle bu olayın mağduru değil, artık muhatabıyım. Çaykur genel Müdürü çay üreticisinin örgütlenmesini, Çaykur'un özelleşmemesini, kaçak çayın önlenmesini savunanları işten çıkararak bu mücadeleyi yıldırmaya çalışmaktadır. İşten çıkarmalar, baskılar bizi yıldırmayacak, konuşmalarımız ve mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

TEK GIDA’YA SİTEM

Mücadelesinde gerekli desteği göremediği Tek Gıda İş Sendikası’na da yüklenen Posta, “Diğer yandan üyesi bulunduğum Tek Gıda İş Sendikası yıllarca yöneticilik yaptığım sendika yöneticileri emeğe ve emek mücadelesini bir basın açıklaması ile geçiştirilmesini doğru bulmuyorum. Durumlarını duruşlarını gözden geçirmelerinin doğru olacağını düşünüyorum. Mücadelem, demokrasi ve hukuk mücadelesidir.” şeklinde konuştu.

EYLEMSE EYLEM!

Metin Posta, Çaykur’daki yanlışlıklar son bulana kadar, hukuk mücadelesinin yanında demokratik eylemlerine de devam edeceklerini belirterek, 13 Ağustos Pazartesi günü saat 12.00’de Melyat Çay Fabrikası önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

İLGİLİ HABER:
Çay üreticileri Pazar ve Fındıklı'da eylem yaptı


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
50 Yorum