1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Faslı Gelin Arhavi’de çok mutlu
Faslı Gelin Arhavi’de çok mutlu

Faslı Gelin Arhavi’de çok mutlu

Afrika ülkesi Fas'da tanıştığı Türk Vatandaşı ile evlenip Arhavi'ye yerleşen ve halkın Laz Yenge diye hitap ettiği Faslı Gelin, Karadeniz'i çok sevdi.

A+A-

Necmettin NUMANOĞLU - Afrika Ülkesi Fas’ın Casablanca şehrinde tanıştığı Türk Vatandaşı Alaattin Temel ile evlenerek Artvin’in Arhavi ilçesine yerleşen Rachide Benba, tam bir Karadenizli gibi yaşıyor.
Türk Vatandaşlığına geçen ve ismini Reşide Temel olarak değiştiren 29 yaşındaki Faslı Gelin yöre halkı ile de kısa zamanda kaynaşarak adeta ilgi odağı oldu.

Köy ahalisinin “Laz yenge” diye isim taktıkları Reşide Temel, yaşadığı yere kısa zamanda alıştığını ve mutlu bir hayatı olduğunu söylüyor.

Bir tesadüf sonucu Fas’da tanışıp evlenen ve 7 ay orada kaldıktan sonra Arhavi’ye yerleştiklerini söyleyen Laz Yenge Reşide Temel, “Arhavi’deki yaşam beni çok mutlu ediyor. Sanki cennette yaşıyorum. Burası doğa harikası bir yer. Her taraf yemyeşil ve kuş sesleri bitmek bilmez güzellikte kulaklarımızı okşuyor. Komşularımı çok seviyorum. Kısa sürede her biri ile tanıştık ve anlaştık. Köyümde eşimle beraber çay topluyoruz. Ben bağ bahçe işlerini seviyorum, tavuk ve inek besliyoruz. Yöresel yemekleri yapmasını öğrendim. Laz böreği ve karalâhanayı çok seviyorum.” Diye konuştu.

Firuze ve Firdevs isminde iki de çocukları olduğunu söyleyen Faslı Gelin Reşide Temel, “Eşimin de yardımıyla Türkçe konuşmayı kısa sürede öğrendim. Komşularımla sıcak ve çok iyi ilişkilerimiz var. Arhavi’de yaşamaktan çok mutluyum. Türk insanı beni bağırlarına bastı, onlardan biri oldum. Küçüğünden büyüğüne bütün Arhavililere de teşekkür ediyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız