1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Femin Art sanatın büyülü dilini barış için kullanıyor
Femin Art sanatın büyülü dilini barış için kullanıyor

Femin Art sanatın büyülü dilini barış için kullanıyor

Trabzon’da Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği tarafından 22-30 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Resim Festivali törenle başladı.

A+A-

Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene 20 ülkeden yaklaşık 40 kadın ressam katıldı.

feminart2-001.jpg

FeminArt Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst, sanatın büyülü dilini kullanarak, dünyaya barışı egemen kılabileceklerini belirterek, “Dünya üzerinde birçok coğrafyada savaşın yaşanması, Suruç’ta yiten onlarca genç hayat. Adıyaman’da vatan uğruna can veren Mehmetçik, hepsi bizim. Ölenlere rahmet, aileleri ve sevenlerine sabır diliyoruz. Sanatın dili ile köprüler kurmak için üç kez Trabzon’a festivalimize katılan ve Sibirya Omsk’a bizi davet eden ağırlayan ve Femin&art Omsk şubesini kuran sanatçı dostumuz kardeşimiz Mart ayında hayatını kaybetti. Tamara Bugaenko’yu saygı ve sevgi ile anıyoruz. Özgürlük, eşitlik gibi demokratik kavramlarla pekiştirilmemiş bir barış eksik bir barıştır. İşte sanatçı, savaşı yaratan sosyal, ekonomik ve siyasal nedenlerin tümüyle ortadan kalktığı böyle topsuz-tüfeksiz bir dünyayı özlüyor” dedi.

feminart14.jpg

Sergide, Türkiye, Gürcistan, Ukrayna, Makedonya, Ural, Yunanistan, Kazakistan, Lübnan, Mısır, Romanya, Rusya, Tunus, Filistin, Japonya, İran, Irak, Sibirya Omsk, Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Fas ülkelerden festivale katılan yaklaşık 40 sanatçı kendilerine ait resimleri sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

feminart3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum