1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Femin-Art'tan Pazar'da boyama etkinliği
Femin-Art'tan Pazar'da boyama etkinliği

Femin-Art'tan Pazar'da boyama etkinliği

7. Uluslararası Resim Festivali kapsamında Femin-Art tarafından tuvale resim çalışması etkinliği, Pazar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdi.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Merkezi Trabzon’da bulunan Femin-Art’ın Uluslararası kadın sanatçılar derneği Dün-Bugün-Yarın temalı 7. Uluslararası Resim Festivali kapsamında tuvale resim çalışması etkinliğini Pazar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdi.

Etkinliğine Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı da katıldı

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ve eşi Pınar Aslan’ın da katıldığı etkinlikte, Femin-Art Uluslar Arası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ile birlikte değişik ülkelerden resim sanatçıları, kurum müdürleri ve dernek üyeleri de iştirak etti.

Kaymakam Aslan geçen yıl ortak bir duvar boyama etkinliği gerçekleştirdikleri Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin bu yıl da Pazar’da festival kapsamında gerçekleştirdikleri boyama çalışmasından memnunluk duyduklarını ifade ederek, “Geçen yıl altıncısının düzenlendiği etkinlik kapsamında Pazar’daki çalışmada ilçemizin girişine farklı bir vizyon kattıklarını birlikte gördük. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen 25 farklı diyardan 40’ı aşan kadın resim sanatçısının ilçemizde bulunduğu bugünkü etkinliği Sn. Valimizin Kıymetli eşleri Hanife Yazıcı hanımefendinin teşrifleri ile yapıyor olmak bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızca desteklenen bu etkinlikle sosyal hayatın canlanmasına sunulan katkı yanında yöremizi dünyanın pek çok yerine tanıtmaya da imkân sunuyoruz. Büyük Atatürk’ün de dediği gibi, ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiş demektir’ İnsanlar geçim derdini aştıkları merhaleden sonra estetik sanatlara biraz daha imkân, zaman, fırsat ve para ayırabileceklerini değerlendiriyorum. Son yıllarda güzel sanatlara duyulan ilginin artışının topyekûn olarak ülkemizde refah seviyesindeki artışın etkisini belirtmek isterim. İlçemizde bir sanat derneği şubesinin bulunması; alttan gelen gençlerin yetişmesi noktasında sanatsal gelişime katkı sunacaktır.” dedi.

galeri.gif

femin5.jpg

femin4.jpg

galeri.gif

femin3.jpg

femin2.20140912190812.jpg

galeri.gif

femin1.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız