1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Fenerbahçe Rize'de şok oldu!
Fenerbahçe Rize'de şok oldu!

Fenerbahçe Rize'de şok oldu!

Rize'ye 3 puan hesaplarıyla gelen Fenerbahçe 2-1'lik mağlubiyetle tek puan alamadan dönerken adeta şok yaşadı. Rize'de ise bayram var.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT & ÖZGÜR TEPE - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, Çaykur Rizespor'un çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirterek, "Onları tebrik ediyorum. Maalesef futbolcularımız bugün sorumluluklarının yeterince bilincinde değillerdi. 100. yıl gibi çok önemli bir dönemeçte, camiamızın her branşta şampiyonluğu hedeflediği bir yılda maalesef hiç beklemediğimiz kötü bir futbolla mağlup olduk. Üzgünüz, ama lig uzun bir maraton. Rakiplerimiz de mutlaka puan kaybedecekler, biz de mutlaka bunları telafi edeceğiz. Ama bugün hiç beklemediğimiz bir puan kaybı var" dedi.
Bir basın mensubunun penaltı pozisyonuyla ilgili sorusu üzerine Şekip Mosturoğlu, "Hakemin takdiri. Hakem penaltı olarak değerlendirdiyse penaltıdır" cevabını verdi. Mosturoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a gösterilen tepkiyle ilgili olarak da, "Münferit olaylar oldu. Çaykur Rizespor yönetimine teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi ağırladılar. Münferit olaylar bütün statlarda oluyor. İnşallah bunların kökünü kazırız" diye konuştu. Yönetim ve teknik heyet olarak bugünkü kötü futbolun sebeplerini analiz edeceklerini ve sonuçlar çıkaracaklarını kaydeden Mosturoğlu, "Lig uzun bir maraton. Bu sonuçlardan ders alarak ilerleyen haftalarda olası bir puan kaybını mutlaka önlememiz gerekiyor" ifadelerini kaydetti.
Şekip Mosturoğlu, Brezilyalı futbolcu Alex'in performansıyla ilgili bir soru üzerineyse, "Bugün bütün futbolcularımız kötüydü. Performansı iyi olan bir futbolcu saymak mümkün değil. Alex de diğer futbolcularımız gibi kendi performansının çok çok altında oynadı" cevabını verdi. İç transferle ilgili problemi olmayan futbolculardan da bugün yeterli performansı almadıklarını belirten Mosturoğlu, "Performans düşüklüğünü sadece iç transfere bağlamak doğru olmaz. Haksızlık olur. Bugün futbolcularımız gerek motivasyon gerekse konsantrasyon olarak hazır değildi" dedi. Şekip Mosturoğlu, Teknik Direktör Zico'nun bugün yaptığı değişikliklerin ve oyuna müdahalelerinin yerinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçına çok iyi hazırlandıklarını ve rakiplerini iyi analiz ettiklerini belirterek, "Maç bizim açımızdan gerçekten çok önemliydi. Fenerbahçe'nin de puana ihtiyacı vardı ama bizim daha çok ihtiyacımız vardı. Bu maçtan mutlaka galibiyetle ayrılmamız gerekiyordu. Bir hafta boyunca çok iyi çalışmıştık ve Fenerbahçe'yi çok iyi analiz ettik. Zaten Fenerbahçe herkesin bildiği bir takım. İyi bir takım ama az da olsa zaafları olan bir takım. Biz de o zaaflardan yararlanmaya çalıştık" dedi.
Takımının maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettiğini kaydeden Çalımbay, "Pozisyonlar bulduk ve bunları değerlendirdik. 3 puan bizim için çok önemliydi. Yolumuz çok uzun, bulunduğumuz durumda hem alta yakınız hem de üste yakınız. Kritik bir bölgedeyiz. Sadece Fenerbahçe maçı değil, her maç bizim için önemli" diye konuştu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ise, Rize'ye her zamanki gibi 3 puan için geldiklerini ifade ederek, "Fakat maç içinde her şey istediğimiz gibi gitmedi. Olumsuz bir futbol ortaya koyduk. Maçın 20. dakikasında 2-0 mağlup duruma düştük. Bu beklediğimiz bir skor değildi. Fenerbahçe'ye geldiğim ilk günden bugüne kadar hiç görmediğim bir olaydı. Maçta ne kadar istediklerimiz yapamasak da belki de maçı kazanabilirdik. Benim görüşümle penaltı ile sonuçlanan bir hakem hatası vardı. Maçın otoritesi orta hakemde midir? Yan hakemde midir? Buna da hayret ettim. Bunun hemen sonrasında gelen golle skor 2-0 oldu. Beklemediğimiz bir sonuç aldık. 3 puan almak için gelmiştik, maalesef 1 puan bile alamadan dönmek zorunda kaldık. Artık AZ Alkmaar maçını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Yeşil-mavili futbolculardan Zafer Biryol, maçtan önce gol atacağını söylediğini kaydederek, "Allah nasip etti ve gol attım. Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Benim gol atmam önemli değil, takımımın galip gelmesiydi önemli olan" derken, Çaykur Rizespor'un maçta bir diğer golünü atan Ferdi ise, "Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Gol attığım için sevinçliyim. Bu maça çok iyi konsantre olmuştuk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum