1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Fenerbahçe'den kural hatası itirazı
Fenerbahçe'den kural hatası itirazı

Fenerbahçe'den kural hatası itirazı

Fenerbahçe, 2-2 berabere biten Sivasspor maçının ardından kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Futbol Federasyonu'na itirazda bulundu.

A+A-

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, maçtan sonra yaptığı açıklamada, karşılaşmanın başında esame listesinde Serdar Topraktepe'nin isminin yazılı olduğunu, ancak bu futbolcunun yerine maça Gürhan'ın ilk 11'de başladığını belirterek, "Futbol müsabakası talimatlarına göre bu bir oyuncu değişikliğidir. Devre arasında buna itiraz ettik. 4. hakem, Serdar'ın oyuna girmemesi halinde bir sorun olmayacağını söyledi. Ancak Serdar oyuna girdi. Sivasspor bize göre 3 oyuncu değişikliği kuralını ihlal etmiş, 4 oyuncu değiştirmiş oldu" dedi.
Konuyla ilgili olarak Futbol Federasyonu temsilcisine gerekli itirazı yaptıklarını kaydeden Mosturoğlu, kararı Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Futbol Federasyonu'nun vereceğini söyleyerek, "İtiraz ettiğimize göre, olayı ciddiye aldığımız ve kural hatası olduğuna inandığımız için bunu yapıyoruz" diye konuştu.
Şekip Mosturoğlu, maçın hakemine de yönetimi nedeniyle tepki göstererek, "Yediğimiz ilk golden önce hakemin yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum. Hakem, karşılaşma sırasında tüm takdir haklarını Sivasspor lehine çaldı. Hakem, kesinlikle müsabakanın önüne geçti. Kaybedilen puan da onun da payı var. Fenerbahçe hızlı oynamaya başlandığında maçın hakemi büyük hatalar yaparak, skorun bu şekilde olmasına büyük katkıda bulundu. Bu sezon daha önceki maçlarda verilmeyen penaltılarımız, aleyhimize yapılanlar vardı ve en ufak şikayetimiz olmadı. Maalesef şampiyonluk yarışı kızıştıkça, 6 puanlık fark açılma arifesine çıktığında hakem hataları gündeme geliyor. Daha önce hakem hataları oluyordu, ama onlara rağmen yeniyorduk. MHK, atanan hakemleri bir kez daha gözden geçirmeli" ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertli taraftarların, maç sonunda futbolculara tepki göstermesi ve Teknik Direktör Arthur Zico'yu istifaya davet etmeleriyle ilgili bir soru üzerine Mosturoğlu, "Seyircinin demokratik tepkisini doğru buluyorum. Olumsuz sonuç ve sahaya yansıyan olumsuz görüntü, zaman zaman bu tepkilere oluyor. Taraftar tabii ki üzgün. Rakiplerin maratondan kopmalarına engel olamadık. Eleştiri sadece Zico'ya değil, herkese yapılmalı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu, başarıyı ve başarısızlığı sahiplenerek üstleniyor" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız