1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı’da organik tarım atağı
Fındıklı’da organik tarım atağı

Fındıklı’da organik tarım atağı

Bir süredir yöre gündeminde dillendirilen organik tarım için Fındıklı ilçesinde özel bir şirketin temsilcileri tarafından çalışma başlatıldı.

A+A-

Zekeriya SARIHAN - ORYA Organik Yaşam Gıda A.Ş. organik tarım uzmanları Erhan Yamçı ve Evren Aktaş Fındıklı’ya gelerek organik tarım konusunda üreticilerle görüş alış verişinde bulunarak faaliyet başlattılar.
İlk etapta üreticilerden organik çay ikinci etapta ise organik fındık ve bal ürünlerini de alabileceklerini ifade eden organik tarım uzmanı Erhan Yamçı “Firma olarak organik ürünlere biz çok önem veriyoruz. 7 yıldır City Farm ürün etiketi altında mağazalarda ürünlerimiz var. Kendi çayımızı kendimiz üretmemiz için üreticilerle bire bir temasa giriyoruz.” dedi.
Belli bir yamaç arazide birkaç kişiye ait çay tarlasında sadece bir kişinin organik çay tarımı yapmasının yeterli olmayacağını vurgulayan Evren Aktaş “Bir kişi kendi tarlasında organik tarım yapıyorsa o tarlayı çevreleyen kişiler de organik tarım yapmalıdır. Çünkü tarlalar birbirinden etkilenebiliyor. Bunun için araziden toprak örnekleri alıyoruz bunları inceliyoruz. Toprak hangi yönden eksik ise giderecek organik gübreyi kullanmaları yönünde üreticileri yönlendiriyoruz. Biz Fındıklı’nın çeşitli yerlerini gezerek florasını inceledik ve toprak örnekleri aldık. Organik çay üretimi konusunda üreticilerle görüştük. Eğer üreticilerle bu konuda anlaşabilirsek organik çay üretimine başlayacağız. İlerleyen safhalarda da fındık ve bal konusunda girişimlerimiz olacak. Firmamıza ait ziraat mühendisleri tarafından üreticiler sürekli yönlendirilecek ve bilinçlendirilecek. Biz bu işi kısa vadede düşünmüyoruz. Fındıklı için uzun vade de projelerimiz olacak. Üreticilerin organik tarıma devam etmeleri zarfında onların sertifika almaları içinde yardımcı olacağız.” Dedi.
Üreticilerin ürün bedellerini ödeme konusuna da değinen Yamçı sözlerini şöyle tamamladı, “Ödemeler üreticilerle yapılan sözleşme doğrultusunda 60-90-120 gün sonra Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Çaykur gibi ödemeler yapılıp, bu konuda üreticilerle aramızda sorun olmayacaktır. Aramızda yapılan sözleşme doğrultusunda üreticiye verilen yazılarla bankaya gidilerek ürün bedelleri alınacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız