1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Fındıklı'ya yeni öğrenci yurdu
Fındıklı'ya yeni öğrenci yurdu

Fındıklı'ya yeni öğrenci yurdu

Rize Valisi Kasım Esen Fındıklı'da 2007–2008 öğretim yılında öğrenci artışına paralel bir yurt yapılması için çalışma başlatıldığını söyledi.

A+A-

Zekeriya SARIHAN - Rize Üniversitesine bağlı olan Fındıklı Meslek Yüksekokulu’nun yeni bölümleriyle birlikte 500 öğrenciye hizmet verdiğini belirten Rize Valisi Kasım Esen gelecek yıl yaşanacak öğrenci artışının en iyi çözümünün yurt yapmak olduğunu belirterek “2007–2008 öğretim yılında öğrenci artışı olacaktır. Doğacak yurt ihtiyacını karşılamak için yer tespiti yapıp arsasını temin ettik. Şu anda projeleri çiziliyor” dedi.
Esen, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de 81 kentin İl Özel İdarelerinin bir arada kurduğu Vilayetler Hizmet Birliği ile görüşmeler yaptık. Fındıklı Meslek Yüksekokulu yurt binasını birliğin yatırım programına aldırdık. 200–250 kişilik bir öğrenci yurdu programlandı. Seneye ihalesini yapıp inşaatıyla birlikte bitmiş olacak. Böylelikle yurt ihtiyacı bu şekilde karşılanacak. Yapıldıktan sonra ek yurt ihtiyacı çıkarsa ayrı değerlendirilir. Bu yurtla birlikte mevcut yurtların da kapasiteleri geliştiriliyor. Öğrenci yurdu ihtiyacı 5- 6 yıl içinde olmayacak gibi gözüküyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız