1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Gençlere terör ve şiddet dersi
Gençlere terör ve şiddet dersi

Gençlere terör ve şiddet dersi

Pazar ilçesinde öğrencilere, terör örgütlerinin çalışma şekilleri ile propaganda araçlarının anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İMKB Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilere slâyt eşliğinde “Terör ve Şiddet” konulu bir sunum yapıldı.
Düzenlenen programa Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Rize Asayiş şube Müdürü Mikail Türker, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde açılış konuşmasını Kaymakam Yalçın Sezgin yaptı. Sezgin terörün adres tanımadığını vurgulayarak, “Özellikle gençliği ve toplumu olumsuz etkileyen şiddet, terör ve madde bağımlılığı insanın aklına ve sağlığına zarar veriyor. Beyninde olumsuz etkiler yaparak insanları yanlışlıklara itiyor. Terör, insanlılığı tehdit eden ve çözülmesi gereken en önemli hadisedir. Terör kendi ideolojisini zor ve şiddet kullanarak kabul ettirmektir. Belirli bir hedefi yoktur. İçten ve dıştan kaynaklanan arabulucuları var. Şiddet o kadar yaygınlaştı ki artık hukuk dahi tanımıyorlar. Okullarımıza kadar girdi. Hatta gençlerin birbirlerini öldürdüğü görülüyor. Bunlara çare bulmak için böyle bir sunumu uygun gördük” dedi.

Panelde konularla ilgili bir konuşma yapan Rize Asayiş Şube Müdürü Mikail Türker,
 “Terör örgütlerinin eleman ihtiyacı ile bu örgütlerin gençliğe yönelik faaliyetleri arasında doğrusal bir orantı bulunmaktadır.

Çünkü terör örgütleri açısından, eleman temin etmede en verimli alanların başında gençlik çevreleri gelmektedir.

 Gençlik çevrelerinin en organizeli olanı ve dolayısıyla en kolay yönlendirilebilen de üniversite gençliğidir. Yapılan propagandaların, sizleri halkınıza karşı kullanmak ve kurban olarak dağlara göndermek amacıyla söylenmiş yalanlar olduğunu bilmelisiniz.

Unutmayınız ki terör örgütlerinin yıllardır kullandıkları sloganlar hep aynıdır. Siz gençler akıllı ve mantıklı hareket ederek kendi geleceğinizi, ülke geleceğini tehlikeye atmamalısınız” dedi. Türker, konferansın ardından gençlerin sorularını da yanıtladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum